Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

DOMÁCA MARLENKA SO SALKOM

Náročnosť:
reklama:
DOMÁCA MARLENKA SO SALKOM
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
DOMÁCA MARLENKA SO SALKOM www.youtube.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Výborná domáca marlenka, na konci nájdete aj anglickú verziu a VIDEO!

reklama:

Suroviny

  • CESTO :
  • 400g hladká múka
  • 200g práškový cukor
  • 250g roztopené maslo
  • 1 polievková lyžica sóda bikarbóna
  • 3 vajcia
  • 100g med
  • 250ml mlieko
  • PLNKA :
  • 250g maslo
  • 1 plechovka salko
  • NA POSÝPANIE :
  • nasekané vlašské orechy
  • roztopená horká čokoláda
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Hladkú múku, práškový cukor, roztopené maslo, vajcia, med, mlieko a sódu bikarbónu spolu vymiešame.

2. Krok

Vymiešané cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti.

3. Krok

Jednotlivé pláty cesta pečieme na plechu s papierom na pečenie 12 až 15 minút pri teplote 175 •C

4. Krok

Vychladnuté upečené pláty cesta orežeme po celom obvode. Z odrezaných krajov si pomrvením pripravíme posýpku.

5. Krok

Zmiešame maslo so salkom a pripravíme plnku. Plnku rozdelíme na 3 rovnaké časti.

6. Krok

Každý plát cesta potrieme plnkou a preložíme ďalším plátom.

7. Krok

Posledný vrchný plát potrieme plnkou, posypeme pripravenou mrvenicou z orezaného cesta a nasekanými vlašskými orechami.

8. Krok

Nakoniec koláč polejeme roztopenou horkou čokoládou a necháme 2 hodiny ztuhnúť v chladničke.

reklama:

HOME MARLENKA WITH SALKO

Ingredients :

DOUGH :

  • 400g plain flour
  • 200g powdered sugar
  • 250g melted butter
  • 1 tablespoon soda bicarbonate
  • 3 eggs
  • 100g honey
  • 250ml milk

STUFFING :

  • 250g butter
  • 1 can of salko

FOR DELIVERY:

  • chopped walnuts
  • melted hot chocolate

RECIPE :

  • Mix smooth flour, powdered sugar, melted butter, eggs, honey, milk and soda.
  • Divide the dough into 3 equal parts.
  • Bake the individual dough sheets on a baking sheet for 12 to 15 minutes at 175 ° C
  • Cool the baked dough sheets along the perimeter. From the cut-off regions, we prepare a hiss by bleeding.
  • Mix the butter with the salt and prepare the filling. We divide the filling into 3 equal parts.
  • Rub each plate of the dough with a filling and fold it over with another plate.
  • Spread the last top plate with stuffing, sprinkle with prepared dough from chopped dough and chopped walnuts.

VIDEO:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.3 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2643 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.