- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Domáca mazarella
Domáca mazarella
- Kusov: 6
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 20min
Rozhodneme sa v deň,keď robíme syr,aby sme si odložili srvátku.
Suroviny
- 500g domaci syr /recept je uvedený v mojich receptoch/
- 1l srvátky
- 1čl soli
Postup prípravy
1. Krok
Srvátku dáme zohriať na 90 st.,a vložíme do nej syr nahrievame ho,až kým nezostane ako plastelína potom ho vyberieme a rozdelíme na rovnaké diely a vyformujeme guľky tie potom vložíme do vychladnutej a posolenej srvátky,dáme do chladu a môžeme papkať s paradajkou ,pokvapkané olivovým olejom a balzamikovým octom ,posypané čerstvým oreganom,alebo bazalkou,dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(4.8 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
18784 videní