- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Domáca mozzarella
Domáca mozzarella
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 3 litre mlieka
- 2,5 dcl octu
- soľ podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Surové mlieko plnotučné (samozrejme nie z krabice) pomaly zohrejte na 45-49 °C za stáleho miešania. Keď dosiahnete požadovanú teplotu, mlieko odtiahnite.
2. Krok
Pomaly do mlieka nakvapkajte ocot a miešajte ho niekoľkými voľnými pohybmi asi 15-20 sekúnd. Počas tejto doby sa srvátka vyzráža, nakoniec sa mlieko prikryje a nechá sa 10-15 minút odpočívať.
3. Krok
Pripravte si misku a vložte do nej sitko. Pozberajte do sitka bielu hmotu. Srvátku v hrnci jemne osoľte a zohrejte na cca 80-90 °C. Počas tejto doby vám hmota v sitku stečie a prebytočná srvátka odkvapká.
4. Krok
Vyžmýkanú hmotu vložte na pár sekúnd do horúcej srvátky, potom ju na pracovnej ploche začnite stláčať a naťahovať. Opakujte to niekoľkokrát, kým nezískate peknú elastickú a tvarovateľnú štruktúru. Pre tých, ktorí horšie znášajú teplé, použite tenkú gumenú rukavicu.
5. Krok
Po dokončení tvarovania preložte mozzarellu do studenej vody a nakoniec ju vložte na niekoľko hodín do chladničky, aby úplne vychladla.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1559 videní