- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Domáca paradajkovo bazalková omáčka
Domáca paradajkovo bazalková omáčka
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1,5 kg paradajok
- 1 mrkva
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 150 g stopkového zeleru
- 70 ml bieleho vína
- 50 ml olivového oleja
- 2 vetvičky tymiánu
- 50 g čerstvej bazalky
- 2 bobkové listy
- 2 lyžičky soli
- 2 lyžice kryštálového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Paradajky narežeme na oboch koncoch do tvaru kríža , a sparíme vriacou vodou. Potom ich ošúpeme ..Vydlabeme z nich semená a paradajky nakrájame na drobno..
2. Krok
Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na malé kúsky .. Cibuľu a cesnak ošúpeme a najemno nakrájame.
3. Krok
Do väčšieho hrnca nalejeme olivový olej , opečieme na ňom pripravenú zeleninu.. Po pár minútach pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak .. Všetko opekáme asi 5 minút. Pridáme paradajky , zalejeme vínom, dochutíme soľou cukrom a za stáleho miešania privedieme k varu .
4. Krok
Vriacu zmes nalejeme do pekáča , pridáme bylinky spojené niťou do zväzku a pečieme na 200°C asi hodinu.. Občas dôkladne premiešame .. Po dopečení bylinky vyberieme a horúcu omáčku nalejeme do sterilizovaných pohárov, ktoré dôkladne uzavrieme.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
77 videní