Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáca štrúdľa s tvarohom a višňami: Sladké potešenie ako od babičky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáca štrúdľa s tvarohom a višňami: Sladké potešenie ako od babičky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáca štrúdľa s tvarohom a višňami: Sladké potešenie ako od babičky Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Nie je nad vôňu čerstvo upečeného koláča, ktorý pripomína detstvo. A práve táto štrúdľa s bohatou tvarohovou plnkou a šťavnatými višňami vám tú spomienku prinesie späť. Pritom si ju zvládnete pripraviť aj bez veľkých cukrárskych skúseností.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 80 g stuženého tuku (napr. Cera alebo Palmarín)
  • 1 celé vajce
  • 2 polievkové lyžice studenej vody
  • Plnka:
  • 250 g hrudkovitého tvarohu (plnotučný)
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 šálka odkôstkovaných višní
  • hrsť sekaných mandlí (alebo kúsky horkej čokolády)
  • Na dokončenie:
  • 1 vajíčko na potretie
  • múka na pomúčenie pracovnej plochy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V mise zmiešajte múku so soľou, pridajte nakrájaný tuk, vajce a vodu. Rukami vypracujte kompaktné cesto. Ak sa vám bude príliš lepiť, prisypte trochu múky, v opačnom prípade kvapnite ešte vodu. Hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho aspoň pol hodiny odležať v chladničke.

2. Krok

Tvaroh dajte do misky a dôkladne premiešajte s cukrom, vanilkovým extraktom, vajíčkom a škrobom. Višne si medzičasom odkôstkujte a mandle nasekajte nahrubo.

3. Krok

Cesto po odpočinutí rozvaľkajte na tenký obdĺžnik na mierne pomúčenej ploche. Opäť opatrne preneste na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrite pripravenou tvarohovou zmesou a rovnomerne rozložte ovocie aj mandle.

4. Krok

Zaviňte do tvaru klasickej štrúdle a uložte ju spojom smerom nadol. Vrch potrite rozšľahaným vajíčkom (prípadne len mliekom, ak nemáte vajce). Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45 minút, kým štrúdľa nezíska krásnu zlatistú farbu.

reklama:

Najlepšie chutí po vychladnutí, posypaná práškovým cukrom a podávaná s čerstvou šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou. Skvele sa hodí ku káve aj ako dezert po nedeľnom obede.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

25 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.