Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáca štrúdľa s tvarohom a višňami: Sladké potešenie ako od babičky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáca štrúdľa s tvarohom a višňami: Sladké potešenie ako od babičky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáca štrúdľa s tvarohom a višňami: Sladké potešenie ako od babičky Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Nie je nad vôňu čerstvo upečeného koláča, ktorý pripomína detstvo. A práve táto štrúdľa s bohatou tvarohovou plnkou a šťavnatými višňami vám tú spomienku prinesie späť. Pritom si ju zvládnete pripraviť aj bez veľkých cukrárskych skúseností.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 80 g stuženého tuku (napr. Cera alebo Palmarín)
  • 1 celé vajce
  • 2 polievkové lyžice studenej vody
  • Plnka:
  • 250 g hrudkovitého tvarohu (plnotučný)
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 šálka odkôstkovaných višní
  • hrsť sekaných mandlí (alebo kúsky horkej čokolády)
  • Na dokončenie:
  • 1 vajíčko na potretie
  • múka na pomúčenie pracovnej plochy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V mise zmiešajte múku so soľou, pridajte nakrájaný tuk, vajce a vodu. Rukami vypracujte kompaktné cesto. Ak sa vám bude príliš lepiť, prisypte trochu múky, v opačnom prípade kvapnite ešte vodu. Hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho aspoň pol hodiny odležať v chladničke.

2. Krok

Tvaroh dajte do misky a dôkladne premiešajte s cukrom, vanilkovým extraktom, vajíčkom a škrobom. Višne si medzičasom odkôstkujte a mandle nasekajte nahrubo.

3. Krok

Cesto po odpočinutí rozvaľkajte na tenký obdĺžnik na mierne pomúčenej ploche. Opäť opatrne preneste na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrite pripravenou tvarohovou zmesou a rovnomerne rozložte ovocie aj mandle.

4. Krok

Zaviňte do tvaru klasickej štrúdle a uložte ju spojom smerom nadol. Vrch potrite rozšľahaným vajíčkom (prípadne len mliekom, ak nemáte vajce). Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45 minút, kým štrúdľa nezíska krásnu zlatistú farbu.

reklama:

Najlepšie chutí po vychladnutí, posypaná práškovým cukrom a podávaná s čerstvou šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou. Skvele sa hodí ku káve aj ako dezert po nedeľnom obede.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.