- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- omáčka
- Domáca Tatárska omáčka
Domáca Tatárska omáčka
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 10min
Suroviny
- 1 šálka majonézy (domáca alebo kupovaná)
- 10 g zelenej cibuľky
- 25 g kyslých uhoriek
- 10 g petržlenovej vňate
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžička horčice
- 10 g estragónu
- 0,5 lyžice worchstera
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- chilli ak máte chuť
Postup prípravy
1. Krok
Citrónovú šťavu vytlačte na majonézu. Ak šťavu lisujete priamo z citrónu, určite ju opláchnite veľmi horúcou vodou - citrónu tak dodá viac šťavy. A použite malé sitko, aby sa jadierka citrónu nedostali do omáčky. Pre jednoduchosť a rýchlosť prípravy je tiež celkom možné použiť hotovú citrónovú šťavu.
2. Krok
Uhorky nakrájajte na veľmi malé kocky. Môžete ich tiež nastrúhať na hrubom strúhadle, ale potom určite vytlačte prebytočnú tekutinu.
3. Krok
Do majonézy pridajte nakrájané uhorky, horčicu a worcesterskú omáčku. Radím vám, aby ste si použili klasickú plnotučnú horčicu .
4. Krok
Omáčku podľa chuti trochu osoľte. Majte na pamäti, že samotná majonéza je dosť slaný produkt a uhorky tiež obsahujú soľ. Preto je možné, že soľ možno vôbec potrebovať nebudete..
5. Krok
Potom nasekajte bylinky na jemno.. Estragón, petržlenovú vňať a cibuľku.. Ak nemáte čerstvé môžete použiť mrazené alebo sušené..
6. Krok
všetko dobre premiešame a prichutíme mletým čiernym korením , a ak máte radi aj chilli..
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1086 videní