Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáca višňová zmrzlina s jogurtom a sladkým ovocným sirupom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Domáca višňová zmrzlina s jogurtom a sladkým ovocným sirupom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáca višňová zmrzlina s jogurtom a sladkým ovocným sirupom Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Letné dni si priam pýtajú niečo osviežujúce, krémové a ovocné. A čo je lepšie ako poctivá domáca zmrzlina s chuťou dozretých višní? Tento recept spája svieži biely jogurt, vyšľahanú smotanu a šťavnaté ovocie do dokonalej harmónie chutí. A ako čerešnička na torte – sladkokyslý višňový sirup, ktorý sa hodí nielen na zmrzlinu, ale aj na palacinky či jogurt.

reklama:

Suroviny

  • Základ na zmrzlinu:
  • 500 g odkôstkovaných višní
  • 450–500 ml hustého bieleho jogurtu
  • 400 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 2 až 3 lyžice kryštálového cukru
  • Višňový sirup (topping):
  • 1,5 kg višní (bez kôstok)
  • 750 g kryštálového cukru
  • 1 balenie želírovacieho prípravku
  • 2 lyžičky kyseliny citrónovej
  • približne 100 ml vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začneme tým, že čerstvé višne rozmixujeme na hladkú zmes spolu s cukrom. Vznikne ovocné pyré plné chuti.

2. Krok

Smotanu vyšľaháme do tuha – mala by byť pevná, no stále nadýchaná.

3. Krok

K šľahačke pridáme jogurt, jemne premiešame a následne zapracujeme aj rozmixované višne.

4. Krok

Pripravenú zmes rozdelíme do nádob (napr. 2 litrové alebo 4 menšie) a dáme zamraziť. Ak chcete dosiahnuť jemnejšiu konzistenciu, odporúča sa zmrzlinu počas mrazenia aspoň raz premiešať.

5. Krok

Višne prepláchneme, odkôstkujeme a dáme do hrnca s trochou vody – len toľko, aby sa nepripálili. Na miernom ohni ich varíme, kým nezmäknú a nepustia šťavu.

6. Krok

Prisypeme väčšinu cukru (asi dve tretiny) a miešame, kým sa úplne nerozpustí. Necháme niekoľko minút prebublávať.

7. Krok

Zvyšný cukor zmiešame s kyselinou citrónovou a želírovacím prostriedkom. Túto suchú zmes pridáme k ovociu a pokračujeme vo varení ďalších 5 minút.

8. Krok

Horúci topping prelejeme do čistých sklenených pohárov, pevne uzatvoríme a otočíme hore dnom. Po vychladnutí zostane sirup tekutý, no krásne hustý – ideálny na polevu či do nápojov.

reklama:

Ak nemáte zmrzlinovač, nevadí – tento recept funguje výborne aj bez neho. Zmrzlina síce nebude úplne ako z obchodu, ale jej chuť bude o to autentickejšia. Vďaka jogurtu pôsobí sviežo a krémovo zároveň, a topping jej dodáva tú správnu bodku.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

31 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.