Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáce chrumkavé kaiserky: Výborné aj na druhý deň!

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáce chrumkavé kaiserky: Výborné aj na druhý deň!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce chrumkavé kaiserky: Výborné aj na druhý deň! Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Toto domáce pečivo je ideálne nielen na čerstvé podávanie, ale aj na druhý deň, keď si zachováva svoju čerstvosť a chrumkavosť. Skvelé na raňajky, do polievky alebo ako príloha k obedu.

reklama:

Suroviny

  • 25 g čerstvého droždia
  • 10 g kryštálového cukru
  • 450 g hladkej múky
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 60 g mäkkého masla
  • 1 celé vajce
  • 1 žĺtok
  • 5 g soli
  • Na dokončenie:
  • 1 bielok na potretie
  • 2 lyžice sezamových semienok
  • 2 lyžice maku
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava kvásku: V malom pohári zmiešajte droždie, cukor a 50 ml vlažného mlieka. Pridajte štipku múky a nechajte zmes stáť na teplom mieste asi 10 minút, kým kvások nezačne pracovať a nevytvorí penu.

2. Krok

Vytváranie cesta: Do veľkej misy dajte zvyšok múky, pridajte kvások, zvyšok mlieka, zmäknuté maslo, vajce, žĺtok a soľ. Všetko spolu dôkladne premiešajte a rukami spracujte na hladké, pružné cesto. Cesto nechajte pod utierkou kysnúť na teplom mieste približne 1 až 1,5 hodiny, kým sa jeho objem nezväčší dvojnásobne.

3. Krok

Tvarovanie pečiva: Predhrejte rúru na 200 °C. Po vykysnutí cesta ho prepracujte, rozdeľte na 12 rovnakých častí. Z časti urobte klasické guľky, z ostatného vytvorte pramene a upleťte z nich jednoduché pletenky. Ak chcete, môžete vytvoriť rôzne tvary, napríklad aj na štýl kaiserky, čo je rýchle a vyzerá veľmi pekne. Umiestnite ich na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich ešte 20 minút kysnúť.

4. Krok

Pečenie a dokončenie: Pred vložením do rúry potrite každú pletenku bielkom a posypte sezamovými semienkami alebo makom podľa chuti. Pečte ich v predhriatej rúre asi 15 až 20 minút, kým nebudú krásne zlatisté a chrumkavé.

reklama:

Tip na vylepšenie: Ak máte radi výraznejšie chute, skúste do cesta pridať čerstvé bylinky, ako je tymian alebo rozmarín. Pečivo bude krásne voňať a ochutí sa. Na oslavy alebo špeciálne príležitosti môžete do cesta pridať nastrúhaný syr alebo kúsky slaniny, ktoré dodajú pečivu plnejší a zaujímavejší charakter. Žemle si môžete upraviť aj rôznymi tvarmi, či už zložitejšími, alebo jednoduchými na štýl kaiseriek. Výsledok bude rovnako vynikajúci a chutný!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

96 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.