Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce chrumkavé kaiserky: Výborné aj na druhý deň!

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáce chrumkavé kaiserky: Výborné aj na druhý deň!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce chrumkavé kaiserky: Výborné aj na druhý deň! Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Toto domáce pečivo je ideálne nielen na čerstvé podávanie, ale aj na druhý deň, keď si zachováva svoju čerstvosť a chrumkavosť. Skvelé na raňajky, do polievky alebo ako príloha k obedu.

reklama:

Suroviny

  • 25 g čerstvého droždia
  • 10 g kryštálového cukru
  • 450 g hladkej múky
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 60 g mäkkého masla
  • 1 celé vajce
  • 1 žĺtok
  • 5 g soli
  • Na dokončenie:
  • 1 bielok na potretie
  • 2 lyžice sezamových semienok
  • 2 lyžice maku
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava kvásku: V malom pohári zmiešajte droždie, cukor a 50 ml vlažného mlieka. Pridajte štipku múky a nechajte zmes stáť na teplom mieste asi 10 minút, kým kvások nezačne pracovať a nevytvorí penu.

2. Krok

Vytváranie cesta: Do veľkej misy dajte zvyšok múky, pridajte kvások, zvyšok mlieka, zmäknuté maslo, vajce, žĺtok a soľ. Všetko spolu dôkladne premiešajte a rukami spracujte na hladké, pružné cesto. Cesto nechajte pod utierkou kysnúť na teplom mieste približne 1 až 1,5 hodiny, kým sa jeho objem nezväčší dvojnásobne.

3. Krok

Tvarovanie pečiva: Predhrejte rúru na 200 °C. Po vykysnutí cesta ho prepracujte, rozdeľte na 12 rovnakých častí. Z časti urobte klasické guľky, z ostatného vytvorte pramene a upleťte z nich jednoduché pletenky. Ak chcete, môžete vytvoriť rôzne tvary, napríklad aj na štýl kaiserky, čo je rýchle a vyzerá veľmi pekne. Umiestnite ich na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich ešte 20 minút kysnúť.

4. Krok

Pečenie a dokončenie: Pred vložením do rúry potrite každú pletenku bielkom a posypte sezamovými semienkami alebo makom podľa chuti. Pečte ich v predhriatej rúre asi 15 až 20 minút, kým nebudú krásne zlatisté a chrumkavé.

reklama:

Tip na vylepšenie: Ak máte radi výraznejšie chute, skúste do cesta pridať čerstvé bylinky, ako je tymian alebo rozmarín. Pečivo bude krásne voňať a ochutí sa. Na oslavy alebo špeciálne príležitosti môžete do cesta pridať nastrúhaný syr alebo kúsky slaniny, ktoré dodajú pečivu plnejší a zaujímavejší charakter. Žemle si môžete upraviť aj rôznymi tvarmi, či už zložitejšími, alebo jednoduchými na štýl kaiseriek. Výsledok bude rovnako vynikajúci a chutný!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

25 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.