- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- pečivo
- Domáce croissanty
Domáce croissanty

- Kusov: 15
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 12min
- Hotové Za: 1:10 hod


Suroviny
- 250 g masla
- 500 g hladkej múky
- 50 g krupicového cukru
- štipka soli
- 20 g droždia
- 5 žĺtkov
- 250 ml mlieka
Postup prípravy
1. Krok
Mlieko s cukrom, droždím a žĺtky dobre rozmiešajte. Pridajte múku so soľou a vypracujte cesto. Dajte na 30 minút do chladničky. Potom cesto upravte do obdĺžnika dvakrát väčšieho, než je maslová kocka. Do stredu položte maslovú kocku a zabaľte ju kysnutým cestom.
2. Krok
Vyvaľkajte na plát 30-40 cm a zložte na tretiny. Nechajte 20 minút v chladničke odpočinúť. Znovu vyvaľkajte na plát 30-40 cm a zložte na tretiny. Nechajte 20 minút v chladničke odpočinúť. Opäť vyvaľkajte a teraz zložte na štvrtiny. Potom nechajte cez noc v chladničke nakysnúť.
3. Krok
Z cesta odkrojte polovicu a tú vyvaľkajte na plát hrubý 5 mm, aby bol cca 15-20 cm široký. Krájajte na trojuholníky, plňte čokoládou alebo syrom, pomažte žĺtkom a nechajte minimálne hodinu nakysnúť. Potom pokvapkajte medom alebo javorovým sirupom a pečte v rúre pri 180 ° C cca 10-12 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
26264 videní