- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Domáce langoše nadýchané vďaka jogurtu
Domáce langoše nadýchané vďaka jogurtu
- Kusov: 12
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Langoše sú jedným z tých jednoduchých jedál, ktoré dokážu urobiť deň krajším. Jogurt pridaný do cesta zabezpečí, že budú mäkučké, vláčne a krásne nadýchané. A keď ich po usmažení ešte horúce ochutíte cesnakom, syrom a kečupom, získate neodolateľnú pochúťku, ktorá zmizne zo stola rýchlosťou blesku.
Suroviny
- 1 kg hladkej múky
- 500 ml mlieka
- 150 g bieleho jogurtu
- 42 g čerstvého droždia
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžička cukru na kvások
- olej na vyprážanie
- Na dochutenie:
- nastrúhaný syr
- kečup
- cesnak podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Do mlieka pridáme lyžičku cukru, rozdrobíme droždie a necháme ho niekoľko minút aktivovať na teple, kým sa na povrchu nezačnú tvoriť bublinky.
2. Krok
Múku preosejeme do misy, prisypeme soľ a jedlú sódu. Pridáme jogurt, olej, vlažné mlieko a nakoniec aj hotový kvások.
3. Krok
Cesto najskôr premiešame v mise, potom ho prenesieme na pomúčenú dosku. Kým je cesto spočiatku lepkavé, postupným miesení sa spojí a prestane sa prichytávať.
4. Krok
Cesto uložíme do nádoby s uzáverom a dáme na noc do chladničky. Studené a pomalé kysnutie mu dodá skvelú textúru.
5. Krok
Ráno cesto vyberieme, rozporciujeme a necháme chvíľu postáť pri izbovej teplote. Každý diel rozťahujeme prstami, až kým nezískame typický tvar langoša.
6. Krok
V hlbšej panvici rozohrejeme olej a placky smažíme z oboch strán, kým sa nezafarbia do zlato-hneda.
7. Krok
Kým sú ešte horúce, potrieme ich cesnakom so soľou, posypeme syrom a pridáme kečup.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12 videní