Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce langoše nadýchané vďaka jogurtu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáce langoše nadýchané vďaka jogurtu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce langoše nadýchané vďaka jogurtu Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 12
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Langoše sú jedným z tých jednoduchých jedál, ktoré dokážu urobiť deň krajším. Jogurt pridaný do cesta zabezpečí, že budú mäkučké, vláčne a krásne nadýchané. A keď ich po usmažení ešte horúce ochutíte cesnakom, syrom a kečupom, získate neodolateľnú pochúťku, ktorá zmizne zo stola rýchlosťou blesku.

reklama:

Suroviny

  • 1 kg hladkej múky
  • 500 ml mlieka
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 42 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžička cukru na kvások
  • olej na vyprážanie
  • Na dochutenie:
  • nastrúhaný syr
  • kečup
  • cesnak podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do mlieka pridáme lyžičku cukru, rozdrobíme droždie a necháme ho niekoľko minút aktivovať na teple, kým sa na povrchu nezačnú tvoriť bublinky.

2. Krok

Múku preosejeme do misy, prisypeme soľ a jedlú sódu. Pridáme jogurt, olej, vlažné mlieko a nakoniec aj hotový kvások.

3. Krok

Cesto najskôr premiešame v mise, potom ho prenesieme na pomúčenú dosku. Kým je cesto spočiatku lepkavé, postupným miesení sa spojí a prestane sa prichytávať.

4. Krok

Cesto uložíme do nádoby s uzáverom a dáme na noc do chladničky. Studené a pomalé kysnutie mu dodá skvelú textúru.

5. Krok

Ráno cesto vyberieme, rozporciujeme a necháme chvíľu postáť pri izbovej teplote. Každý diel rozťahujeme prstami, až kým nezískame typický tvar langoša.

6. Krok

V hlbšej panvici rozohrejeme olej a placky smažíme z oboch strán, kým sa nezafarbia do zlato-hneda.

7. Krok

Kým sú ešte horúce, potrieme ich cesnakom so soľou, posypeme syrom a pridáme kečup.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.