Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce lasagne s bohatou boloňskou omáčkou

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
reklama:
Domáce lasagne s bohatou boloňskou omáčkou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce lasagne s bohatou boloňskou omáčkou Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Lasagne patria medzi najobľúbenejšie talianske pokrmy a ich príprava nemusí byť vôbec zložitá. Tento recept spája šťavnatú mäsovú omáčku s jemnou zeleninou a chutnými vrstvami cestovín, pričom výsledkom je lahodný pokrm ideálny na rodinný obed či večeru.

reklama:

Suroviny

  • Na mäsovú omáčku:
  • 500 g kvalitného mletého hovädzieho mäsa
  • 2-3 stredne veľké mrkvy
  • 2-3 koreňové petržleny
  • Polovicu zeleru
  • 1 menšiu cibuľu
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • ½ plechovky sekaných paradajok
  • 1 menší paradajkový pretlak
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 ČL sladkej papriky
  • 1 ČL korenia na špagety
  • 1 ČL provensálskych byliniek
  • ½ ČL sušeného tymiánu
  • 1 PL masla
  • Na dokončenie:
  • Cestoviny na lasagne
  • Strúhaný tvrdý syr podľa chuti (napr. parmezán, gouda alebo eidam)
  • Trocha oleja na vymastenie zapekacej nádoby
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď zosklovatie, pridáme nastrúhanú mrkvu, petržlen a zeler. Spoločne restujeme niekoľko minút, aby sa zelenina jemne opiekla a získala bohatšiu chuť.

2. Krok

K zeleninovej zmesi pridáme mleté mäso a na strednom ohni ho opekáme, kým sa pekne rozdrobí a nezmení farbu. Dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou, korením, paprikou, korením na špagety, provensálskymi bylinkami a tymiánom.

3. Krok

Keď je mäso mäkké a dobre premiešané s koreninami, pridáme sekané paradajky aj paradajkový pretlak. Dôkladne premiešame a necháme podusiť, aby sa chute krásne spojili a omáčka získala hustejšiu konzistenciu.

4. Krok

Zapekaciu misu alebo pekáč jemne potrieme olejom. Na dno položíme prvú vrstvu lasagní, na ňu rovnomerne rozotrieme časť mäsovej omáčky. Tento postup opakujeme, kým neminieme všetky ingrediencie. Poslednú vrstvu by mala tvoriť mäsová zmes.

5. Krok

Povrch lasagní bohato posypeme strúhaným syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 20-30 minút pri teplote odporúčanej na obale cestovín (zvyčajne okolo 180 °C).

6. Krok

Po upečení necháme lasagne aspoň 10 minút odstáť, aby sa vrstvy dobre spojili a dali sa ľahko krájať. Podávame teplé, ideálne s čerstvým zeleninovým šalátom alebo čerstvou bazalkou na ozdobenie.

reklama:

Ak máte radi výraznejšiu chuť, pridajte do omáčky štipku čili alebo pár kvapiek balsamica.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

27 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.