- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Domáce Mascarpone
Domáce Mascarpone
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 24:0 hod
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 liter šľahačkovej smotany
- 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Smotanu zahrejeme asi na 80 °C. Môžete to urobiť vo vodnom kúpeli. Pridáme citrónovú šťavu a zohrievame pri nízkej teplote asi 10 minút. Potom odstavíme asi na 30 minút. Medzitým si pripravíme husto tkanú handričku alebo 5 vrstiev gázy. Tú vložíme do sitka, ktoré taktiež musí byť husté.
2. Krok
Pri pomalom chladnutí zbadáme, že nám smotana pomaly tuhne. Nie je to také, ako pri výrobe tvarohu, tu sa nám nebude srvátka oddeľovať, resp. nie tak ako by ste si možno mysleli. Opatrne pomaly prelievame smotanu na pripravenú látku v sitku. Sitko potom položíme na misku, nech nám môže odkvapkávať prebytočná srvátka.
3. Krok
Necháme v chlade aspoň na 24 hodín.
4. Krok
A potom používame do rôznych Mascarpone dobrôtok.
Veľakrát ste určite dostali chuť na také pravé Tiramisu.
A keď ste nabehli do obchodu, že si kúpite tú najzákladnejšiu surovinu, pri pohľade na cenu sa Vám vyvalili oči?
Robiť Tiramisu z pomazánkového masla ??
Nieeeeeeee.
A čo takto urobiť si doma Mascarpone?
Že ste o tom ešte nepočuli? Tak tu je veľmi jednoduchý návod.
Vyskúšajte pripraviť Tiramisu….
Recept nájdete tu:
//mnamky-recepty.sita.sk/recipe/tiramisu-2/
Priemerné hodnotenie receptu
(3.2 / 5)
36 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
227844 videní