- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Domáce maslo
Domáce maslo
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Vyrobiť si domáce maslo nie je nič zložité a keď ho raz ochutnáš, stavíme sa, že to kupované ti už tak chutiť nebude. A ver nám, že výroba takého domáceho masielka nie je nič zložité!
Ak ti záleží na tvojom zdraví, určite by si mal premýšľať o tom, že nahradíš kupované maslo domácim organickým a vlastnoručne vyrobeným. Maslo, ktoré nájdeš v obchode je zvyčajne vyrobené z pasterizovaného mlieka. To domáce je plné vitamínu A, ktorý je dobrý napríklad na oči, zuby a pokožku.
Ako si teda domáce maslo vyrobiť? Potrebovať budeš:
Suroviny
- dve plnotučné organické smotany (označenej ako BIO)
- trochu morskej alebo himalájskej soli.
- ...
- ...
- ...
Postup prípravy
1. Krok
Smotanu najskôr vyšľahaj mixérom. Spočiatku sa ti z nej ušľahá šľahačka, no tá sa po približne desiatich minútach zmení na maslo a cmar.
2. Krok
Hmotu preceď cez sitko, oddelíš tak cmar od masla.
3. Krok
Potom pridaj do masla soľ a ručne premiešaj.
4. Krok
Potom daj maslo napríklad do skleneného pohára a skladuj v chladničke.
5. Krok
Takto pripravené maslo ti vydrží v pohode aj niekoľko týždňov.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite ho zdielať s priateľmi.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
730 videní