Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáce ňoky s hubami a špenátom

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
reklama:
Domáce ňoky s hubami a špenátom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce ňoky s hubami a špenátom Foto: www.shutterstock.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 0min

Tento rok je naozaj priaznivý pre huby. Máte aj vy doma nejaké zásoby? Výborne! Môžete ich ihneď využiť a inšpirovať sa naším skvelým receptom na ňoky s hubovou omáčkou, špenátom a bylinkami.

reklama:

Suroviny

  • 250 g zemiakov
  • 80 g hrubej múky
  • 1 čajovú lyžičku zemiakového škrobu
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvý tymián
  • 30 g sušených húb
  • 80 ml suchého bieleho vína
  • 100 g mrazeného listového špenátu
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • Hrst čerstvej bazalky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Parmezán a čerstvá bazalka na podávanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava húb a špenátu: Najprv namočte sušené huby a mrazený špenát do dvoch misiek s vodou, aby sa rehydratovali.

2. Krok

Príprava ňokov: Zemiaky dôkladne ošúpte, umyte a nastrúhajte na jemno. Nechajte ich chvíľu odstáť, aby pustili vodu, ktorú potom vymačkajte, ideálne pomocou čistej utierky.

3. Krok

Miesenie cesta: K vymačkanej zemiakovej hmote pridajte preosiatu múku, škrob, vajce a soľ. Všetko dobre premiešajte, až vznikne cesto, a vytvarujte z neho valček.

4. Krok

Formovanie ňokov: Z valčeka odkrajujte kúsky dlhé tri až päť centimetrov a medzi dlaňami ich tvarujte na ňoky. Vkladajte ich do vriacej osolenej vody a varte šesť až osem minút, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich sceďte, zalejte roztopeným maslom a zakryte, aby zostali teplé.

5. Krok

Príprava omáčky: Na olivovom oleji osmažte na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridajte scedené huby, prelisovaný cesnak a tymián, dochuťte soľou a korením. Krátko restujte a následne podlievajte vínom, ktoré nechajte zredukovať na polovicu.

6. Krok

Dokončenie omáčky: K hubovej zmesi pridajte scedený špenát, po chvíli smotanu a nechajte všetko prevariť. Nakoniec nahrubo nakrájajte bazalku a pridajte ju do omáčky, opäť dochuťte soľou a korením podľa chuti.

7. Krok

Servírovanie: ňoky premiešajte s omáčkou a podávajte posypané nastrúhaným parmezánom a ozdobené čerstvou bazalkou.

reklama:

Dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

141 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.