Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáce Pardubické perníčky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pardi 600 × 400 px.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 20
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 240 ml mlieka
  • 200 g práškového cukru
  • 40 g oleja
  • 35 g kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 perníkové korenie
  • 1 vajce
  • Poleva:
  • 100 g práškového cukru
  • 1 bielok
  • 2 lyžičky vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske zmiešajte mlieko izbovej teploty, rastlinný olej, vajce a cukor. Všetko vyšľaháme metličkou do hladka. Prisypeme múku preosiatu cez sitko, kakao, prášok do pečiva a perníkové korenie. Vymiesime na mäkké, mierne lepivé cesto. Cesto sa vám bude spočiatku veľmi lepiť na ruky, ale pri miesení sa stane menej lepkavým a pružnejším. V dôsledku toho bude možné z cesta vytvoriť rovnomernú guľu. V prípade potreby môžete pridať ešte trochu múky, ale majte na pamäti, že prebytok múky spôsobí, že perníčky potom budú tvrdé a veľmi hutné. Ak je cesto veľmi lepkavé, najlepšie je natrieť si ruky rastlinným olejom.

2. Krok

Cesto dáme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na asi 2 cm hrubú vrstvu. Z cesta vykrajujeme vykrajovačkou alebo pohárom s priemerom 5-5,5 cm kolieska. Cesto jednoducho rozdelíte na cca 20 kúskov a perníčky ešte dotvarujete ručne.

3. Krok

Perníky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C na 15-18 minút. Presný čas pečenia závisí od vašej rúry. Na spodok rúry môžete dať hrnček s vodou. Perníky lepšie vyskočia a budú nadýchané..

4. Krok

Pripravíme si polevu: Ak nechcete použiť surové vajce, môžete bielko nahradiť 2 polievkovými lyžicami citrónovej šťavy.. V miske zmiešame práškový cukor a bielok. Vyšľahajte šľahačom do hladka. Ku koncu pridáme vodu a hmotu ešte trochu prešľaháme. Poleva by mala byť tekutá.

5. Krok

Hotové perníky postupne namáčame v poleve. Presuňte ich na mriežku, aby sa vysušili.

reklama:
Pardi 600 × 400 px grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

616 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.