- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cestoviny
- Domáce rezance
Domáce rezance
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 20min
Jednovaječné samozrejme..
V obchodoch nájdete síce aj sedemvaječné , ale pri varení zistíte , že sa okamžite rozvárajú a mali by sa volať „sedembolestné “
Sedem vajec výrobca síce použil , ale pridal do nich asi 100 kg múky .
Žltá farba týchto rezancov pochádza z kurkumy a nie zo žĺtkov..
Oplatí sa občas urobiť si také pravé DOMÁCE..
Suroviny
- 1 vajce
- 350 g hrubej múky
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Vajíčko so soľou vymiešame v miske a pomaly vsýpame preosiatu múku.. Jej množstvo závisí od veľkosti vajíčka. Vymiešame veľmi tuhé cesto.. To potom natenko vyvaľkáme a na pomúčenej doske.. Necháme chvíľu postáť , aby cesto trochu obschlo .. Pretočíme a znovu vyvaľkáme. Nerežeme na asi 4 - 5 cm pásy a naukladáme na seba.. Ostrým nožom nakrájame na rezance, ktoré postupne rozsýpame po čistej utierke , aby úplne obschli.. Uchovávame v suchu a v chlade.
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1061 videní