- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cesto
- Domáce rožky
Domáce rožky
- Kusov: 18
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 2:0 hod
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 2:15 hod
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 1/2 balíka sušeného droždia
- 1 lyžička soli
- 250 ml mlieka
- 100 g masla
- 3 lyžičky oleja
- 1 vajce + 1 vajce na potretie
- na posyp podľa chuti sezam, rasca, hrubozrnná soľ......
Postup prípravy
1. Krok
Do polovice pohára s teplým mliekom pridáme sušené droždie.Pridáme trochu cukru a múky a počkáme kým sa droždie aktivuje.
2. Krok
Do misky si dáme múku, cukor, soľ vajce a aktivované droždie.Prilejeme zvyšné mlieko, a zohriate maslo s olejom.Vymiesime hladké , pružné cesto.Cesto prikryjeme a necháme 1 1/2 hodiny kysnúť.
3. Krok
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 18 rovnakých častí.Každú časť vyšúľame do valčeka a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Potom každý valček vyvaľkáme a potom zvinieme do rožka.
4. Krok
Rožky poukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie a necháme kysnúť približne 30 minút.Každý rožok potom potierme vyšľahaným vajíčkom a posypeme napríklad sézamom.
5. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C dovtedy kým rožky niesú nádhernej zlatohnedej farby.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.3 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8267 videní