Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce rožky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáce rožky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce rožky Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 20
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Domáce pečivo nikdy neomrzí! Rožky sú vynikajúce k rôznym pokrmom – k polievke, k šalátom, k vaječným jedlám alebo jednoducho len s maslom, džemom alebo medom a šálkou teplého kakaa.

reklama:

Suroviny

  • 250-280 ml vody
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 100 g celozrnnej múky
  • 400 g polohrubej múky
  • 20 g droždia (alebo 1,5 čajovej lyžičky sušeného droždia)
  • Voliteľne: šunka, syr
  • 1 vajce na potretie
  • Na posypanie:
  • soľ
  • rasca, sezam podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tento recept je ideálny aj pre domácu pekáreň. Ak ju používame, začneme tým, že do nádoby pekárne dáme tekuté ingrediencie, soľ, cukor, pridáme múky a droždie. Nastavíme program na cesto. Ak je cesto príliš husté, pridáme trochu vody alebo múky podľa potreby, aby bolo pružné.

2. Krok

Ak doma nemáme pekáreň, začneme prípravou kvásku. Do 1/3 vody dáme lyžicu múky, cukor a droždie. Dobre premiešame a necháme kvások vykysnúť približne 30 minút (v závislosti od teploty v miestnosti).

3. Krok

Po vykysnutí cesto presunieme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 5 rovnakých častí. Každú časť rozvaľkáme na kruh s priemerom asi 25 cm a hrúbkou 1 cm. Každý kruh rozdelíme na 4 trojúholníky. Od širšej časti začneme rolovať do tvaru rožka, pričom pri rolovaní jemne ťaháme špičku.

4. Krok

Ak chceme rožky plniť, do stredu každého trojúholníka vložíme plátok šunky alebo syra a následne ho zrolujeme.

5. Krok

Rožky uložíme na plech, ktorý sme vopred potreli olejom alebo vystlali papierom na pečenie. Prikryjeme ich utierkou alebo potravinovou fóliou a necháme asi 30 minút vykysnúť.

6. Krok

Predtým než rožky úplne vykysnú, predhrejeme rúru na 200 °C. Na dno rúry vložíme starší plech.

7. Krok

Po vykysnutí rožky potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme soľou, makom alebo kmínom, podľa chuti. Rožky vložíme do rúry, na dno nalievame trochu horúcej vody, aby vznikla para, čo zabezpečí chrumkavú kôrku.

8. Krok

Pečieme približne 15 minút do zlatista. Po upečení rožky prenesieme na mriežku a necháme vychladnúť.

reklama:

Týmto spôsobom pripravíte skvelé domáce rožky, ktoré sa hodia k rôznym jedlám alebo si ich môžete vychutnať samostatne.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

18 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.