Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáce sladké rožky: Voňavé potešenie ku káve

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Domáce sladké rožky: Voňavé potešenie ku káve
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce sladké rožky: Voňavé potešenie ku káve Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 12
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Nie je nad vôňu čerstvo upečených sladkých rožkov, ktoré si najlepšie vychutnáte ešte teplé – ideálne s kakaom alebo šálkou rannej kávy. Ich príprava je jednoduchá, najmä keď si prácu uľahčíte kuchynským robotom alebo domácou pekárňou. A výsledok? Mäkké, nadýchané pečivo, ktoré chutí ako od babičky.

reklama:

Suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • ½ kocky droždia
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • štipku soli (asi pol lyžičky)
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 1 vajce do cesta
  • 1 vajce na potretie
  • mak na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava cesta: V mise zmiešajte všetky ingrediencie a nechajte kuchynský robot (alebo domácu pekáreň) spracovať cesto do hladka. Malo by byť elastické, jemné a nelepivé.

2. Krok

Kysnutie: Hotové cesto prikryte a nechajte kysnúť približne 45 minút. Ak používate domácu pekáreň, kysnutie prebieha automaticky.

3. Krok

Tvarovanie: Nakysnuté cesto premiestnite na jemne pomúčený povrch, rozdeľte ho na rovnaké diely a vytvarujte klasické lúpačky – teda malé zakrútené rožky.

4. Krok

Druhé kysnutie: Rožky preložte na plech s papierom na pečenie, zakryte ich čistou utierkou a nechajte ešte polhodinu podkysnúť. Vďaka tomu budú krásne nadýchané.

5. Krok

Záverečná úprava: Každý rožok potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte makom podľa chuti.

6. Krok

Pečenie: Pečte v rúre predhriatej na 180 °C dozlatista – zvyčajne to trvá 15 až 20 minút, podľa veľkosti rožkov a vašej rúry.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

64 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.