Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce sladké rožky: Voňavé potešenie ku káve

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Domáce sladké rožky: Voňavé potešenie ku káve
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce sladké rožky: Voňavé potešenie ku káve Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 12
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Nie je nad vôňu čerstvo upečených sladkých rožkov, ktoré si najlepšie vychutnáte ešte teplé – ideálne s kakaom alebo šálkou rannej kávy. Ich príprava je jednoduchá, najmä keď si prácu uľahčíte kuchynským robotom alebo domácou pekárňou. A výsledok? Mäkké, nadýchané pečivo, ktoré chutí ako od babičky.

reklama:

Suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • ½ kocky droždia
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • štipku soli (asi pol lyžičky)
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 1 vajce do cesta
  • 1 vajce na potretie
  • mak na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava cesta: V mise zmiešajte všetky ingrediencie a nechajte kuchynský robot (alebo domácu pekáreň) spracovať cesto do hladka. Malo by byť elastické, jemné a nelepivé.

2. Krok

Kysnutie: Hotové cesto prikryte a nechajte kysnúť približne 45 minút. Ak používate domácu pekáreň, kysnutie prebieha automaticky.

3. Krok

Tvarovanie: Nakysnuté cesto premiestnite na jemne pomúčený povrch, rozdeľte ho na rovnaké diely a vytvarujte klasické lúpačky – teda malé zakrútené rožky.

4. Krok

Druhé kysnutie: Rožky preložte na plech s papierom na pečenie, zakryte ich čistou utierkou a nechajte ešte polhodinu podkysnúť. Vďaka tomu budú krásne nadýchané.

5. Krok

Záverečná úprava: Každý rožok potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte makom podľa chuti.

6. Krok

Pečenie: Pečte v rúre predhriatej na 180 °C dozlatista – zvyčajne to trvá 15 až 20 minút, podľa veľkosti rožkov a vašej rúry.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

37 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.