Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce žemle na burger

Kuchyňa:
reklama:
Domace zemle na burger.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 5
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • Tangzhong (varené cesto)
  • 20 g múky ( T550)
  • 27 ml vody
  • 60 ml mlieka
  • kvások :
  • 120 ml mlieka
  • 9 g sušeného droždia
  • štipka cukru
  • Cesto :
  • 320 g hladkej múky
  • 35 g cukru
  • 7 g soli
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 42 g masla izbovej teploty
  • Na potieranie :
  • 1 vajce 1 lyžica mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte uvarené cesto Všetko spolu zmiešajte v hrnci, postavte na stredný plameň a miešajte, kým nevznikne hustý krém (asi 2–3 minúty). Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu (pre urýchlenie procesu môžete zmes vložiť aj do chladničky).

2. Krok

Pripravte droždie V malej miske zohrejte 120 ml mlieka na približne 35 °C – teplé, ale nie horúce na dotyk. Do mlieka vmiešajte 9 g sušeného droždia. Nechajte 5 – 10 minút odstáť, kým sa nevytvorí pena. To znamená, že droždie sa aktivovalo.

3. Krok

Vymiesime cesto. Zmes múky, soli, cukru, vajec a mlieka zmiešajte s droždím a postupne pridávajte tangzhong (verené cesto ). Miesime 5–10 minút (ručne alebo mixérom s hákovým nástavcom), kým cesto nie je hladké.

4. Krok

Pridajte maslo. Postupne vmiešajte zmäknuté maslo a miesime ďalších 5–10 minút, kým sa všetko nespojí do hladkého, elastického cesta. Nemalo by byť veľmi lepkavé.

5. Krok

Necháme to kysnúť. Cesto prikryte a nechajte ho kysnúť 90 minút alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.

6. Krok

Vytvarujte pečivo. Cesto rozdeľte na 5 rovnakých častí (každá asi 140 gramov). Vytvarujte guľôčky a jemne ich rukou sploštite, aby ste vytvorili žemle na burgery. Žemle poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryte a nechajte kysnúť 90 minút. Mali by pekne nafúknuť.

7. Krok

Obaľte a pečte Potrite rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka a podľa chuti posypte sezamovými semienkami. Pečieme v predhriatej rúre na 190 °C 15 – 18 minút, dozlatista.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.