Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáci čerešňový džem s rumovým dotykom: Sladká zásoba na zimu

Kuchyňa:
reklama:
Domáci čerešňový džem s rumovým dotykom: Sladká zásoba na zimu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáci čerešňový džem s rumovým dotykom: Sladká zásoba na zimu Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Keď čerešne dozrievajú do šťavnatej sladkosti, je to ideálny čas zachytiť ich chuť v podobe domáceho džemu. S troškou rumu navyše získa džem nečakanú hĺbku a vôňu, ktorá vynikne nielen na pečive, ale aj v dezertoch či jogurtoch.

reklama:

Suroviny

  • 1,5 kg dozretých čerešní
  • 1 kg cukru určeného na želírovanie
  • 1 až 2 lyžice kvalitného rumu
  • podľa potreby trochu kyseliny citrónovej
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv čerešne zbavíme kôstok – najlepšie ručne alebo pomocou odkôstkovača. Umyjeme ich a pokrájame na menšie kúsky, aby sa lepšie spracovali.

2. Krok

Ovocie nasypeme do veľkého hrnca, prisypeme želírovací cukor a všetko nahrubo rozmixujeme. Potom za stáleho miešania privedieme zmes do varu.

3. Krok

Varíme približne 5 až 10 minút. Keď sa džem začne zahusťovať, prilejeme rum podľa vlastnej chuti. Potom ponorným mixérom všetko dohladka rozmixujeme.

4. Krok

V tejto fáze vyskúšame, či džem dobre želíruje – môžeme kvapnúť trochu na tanierik a chvíľu počkať. Ak je príliš tekutý, pridáme malé množstvo kyseliny citrónovej a ešte krátko povaríme.

5. Krok

Hotový džem naplníme do čistých, vyvarených pohárov. Ihneď ich zaviečkujeme, otočíme hore dnom a necháme päť minút stáť. Potom poháre obrátime späť a necháme úplne vychladnúť.

reklama:

Tento čerešňový džem s rumom je jednoduchý na prípravu, no chuťou vás odmení po celý rok. Ak chceš, môžem pripraviť aj variant bez alkoholu alebo pridať tipy na využitie v koláčoch či zákuskoch.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.