Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáci džem z jahôd a levandule: voňavá delikatesa, ktorú si zamilujete

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáci džem z jahôd a levandule: voňavá delikatesa, ktorú si zamilujete
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáci džem z jahôd a levandule: voňavá delikatesa, ktorú si zamilujete Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Nezvyčajné spojenie sladkých jahôd a jemne korenistej levandule vytvára chuťový zážitok, ktorý prekvapí aj tých najväčších gurmánov. Tento džem nie je len tradičnou nátierkou na pečivo – výborne vynikne aj v kombinácii s jemnými syrmi alebo ako ozvláštnenie sladkých jedál.

reklama:

Suroviny

  • 1,5 kg dobre dozretých jahôd
  • 800 g cukru
  • 2 čajové lyžičky kyseliny citrónovej
  • 3 až 4 kvitnúce stonky levandule
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jahody dôkladne umyte, odstráňte stopky a väčšie kúsky rozkrojte, aby sa rýchlejšie rozvarili. Levanduľové kvety opatrne oddeľte od stoniek – do džemu použijeme len samotné kvietky, bez zelených častí.

2. Krok

Ovocie vložte do väčšieho hrnca a začnite pomaly zahrievať. Počas toho pravidelne miešajte, aby sa neprichytilo na dno. Keď sa zmes začne variť, varte ju približne 10 minút.

3. Krok

Prisypte cukor a varte ďalších 10 minút, stále miešajúc. Potom pridajte kyselinu citrónovú a levanduľové kvety. Dôležité je, aby teplota neklesla a džem neprestal vrieť – len tak sa všetky chute prepoja správne.

4. Krok

Malú lyžičku hotového džemu kvapnite na studený tanierik. Ak po vychladnutí zhustne a netečie, je pripravený na plnenie do pohárov.

5. Krok

Džem nalejte do vopred umytých a vyhriatych pohárov, hneď uzavrite viečkom a otočte hore dnom. Nechajte ich tak postáť aspoň dve hodiny – vďaka tomu sa viečka správne zatiahnu a džem vydrží dlhšie čerstvý.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.