Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáci džem z jahôd a levandule: voňavá delikatesa, ktorú si zamilujete

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáci džem z jahôd a levandule: voňavá delikatesa, ktorú si zamilujete
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáci džem z jahôd a levandule: voňavá delikatesa, ktorú si zamilujete Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Nezvyčajné spojenie sladkých jahôd a jemne korenistej levandule vytvára chuťový zážitok, ktorý prekvapí aj tých najväčších gurmánov. Tento džem nie je len tradičnou nátierkou na pečivo – výborne vynikne aj v kombinácii s jemnými syrmi alebo ako ozvláštnenie sladkých jedál.

reklama:

Suroviny

  • 1,5 kg dobre dozretých jahôd
  • 800 g cukru
  • 2 čajové lyžičky kyseliny citrónovej
  • 3 až 4 kvitnúce stonky levandule
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jahody dôkladne umyte, odstráňte stopky a väčšie kúsky rozkrojte, aby sa rýchlejšie rozvarili. Levanduľové kvety opatrne oddeľte od stoniek – do džemu použijeme len samotné kvietky, bez zelených častí.

2. Krok

Ovocie vložte do väčšieho hrnca a začnite pomaly zahrievať. Počas toho pravidelne miešajte, aby sa neprichytilo na dno. Keď sa zmes začne variť, varte ju približne 10 minút.

3. Krok

Prisypte cukor a varte ďalších 10 minút, stále miešajúc. Potom pridajte kyselinu citrónovú a levanduľové kvety. Dôležité je, aby teplota neklesla a džem neprestal vrieť – len tak sa všetky chute prepoja správne.

4. Krok

Malú lyžičku hotového džemu kvapnite na studený tanierik. Ak po vychladnutí zhustne a netečie, je pripravený na plnenie do pohárov.

5. Krok

Džem nalejte do vopred umytých a vyhriatych pohárov, hneď uzavrite viečkom a otočte hore dnom. Nechajte ich tak postáť aspoň dve hodiny – vďaka tomu sa viečka správne zatiahnu a džem vydrží dlhšie čerstvý.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.