Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáci džem z jahôd a rebarbory: Sladká zásoba na chladné mesiace

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Domáci džem z jahôd a rebarbory: Sladká zásoba na chladné mesiace
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáci džem z jahôd a rebarbory: Sladká zásoba na chladné mesiace Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak vám na záhrade dozrievajú jahody a zároveň máte rebarboru, je ten správny čas pripraviť si výnimočný džem. Spojenie týchto dvoch plodín vytvára vyváženú chuť, ktorá výborne vynikne na raňajkovom pečive, ale aj ako náplň do koláčov či zákuskov.

reklama:

Suroviny

  • 700 gramov čerstvých jahôd
  • 300 gramov rebarbory
  • 600 gramov kryštálového cukru
  • 1 balenie želírovacieho prípravku Gelfix
  • 2 gramy kyseliny citrónovej
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ovocie najskôr poriadne umyte a zbavte všetkých nečistôt. Rebarboru v prípade potreby ošúpte, najmä ak má tuhú šupku, aby výsledná konzistencia džemu bola jemnejšia.

2. Krok

Jahody aj rebarboru pokrájajte na menšie kúsky. Vložte ich do väčšieho hrnca, pridajte asi 100 gramov cukru a trochu vody. Zmes priveďte do varu a nechajte prudko bublať približne 25 minút.

3. Krok

Medzitým si Gelfix zmiešajte s malým množstvom cukru a vmiešajte ho do ovocia. Za stáleho miešania krátko povarte, aby sa želírovací prostriedok dobre rozptýlil.

4. Krok

Prisypte zvyšný cukor a pokračujte vo varení ďalšiu štvrťhodinu, kým sa cukor celkom nerozpustí. Nezabúdajte miešať, aby sa ovocná hmota neprichytila ku dnu.

5. Krok

Na záver prisypte kyselinu citrónovú, premiešajte a varte ešte asi 10 minút. Táto zložka zintenzívni chuť a zároveň pomôže s konzerváciou.

6. Krok

Horúci džem rozdeľte do čistých, nahriatych pohárov. Okraje dobre očistite, poháre pevne uzavrite a sterilizujte pri teplote 85 °C približne 20 minút.

reklama:

Takto pripravený džem vás môže tešiť dlhé mesiace – buď ako sladká bodka dňa, alebo ako praktická surovina pri pečení. A čo je najlepšie? Vznikol z úrody, ktorú by ste inak možno nevyužili naplno.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

20 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.