Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáci džem z višní a jahôd: Sladkokyslá chuť leta v pohári

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáci džem z višní a jahôd: Sladkokyslá chuť leta v pohári
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáci džem z višní a jahôd: Sladkokyslá chuť leta v pohári Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte spôsob, ako uchovať chuť letného ovocia aj na studené mesiace, tento domáci džem z višní a jahôd je tou správnou voľbou. Spojenie sviežich jahôd a jemne nakyslých višní vytvára výnimočne harmonickú chuť, ktorá sa hodí nielen na chlieb s maslom, ale aj do jogurtov či ako plnka do koláčov.

reklama:

Suroviny

  • 1,5 kg vykôstkovaných višní
  • 500 g jahôd bez stopiek
  • 1 kg kryštálového cukru
  • 125 ml citrónovej šťavy
  • 2 lyžičky agaru (rastlinné želírovadlo)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jahody dôkladne umyjeme a odstránime stopky, potom ich prekrojíme na polovice. Višne zbavíme kôstok. Takto pripravené ovocie vložíme do hrnca s hrubým dnom.

2. Krok

K ovociu prisypeme cukor, prilejeme citrónovú šťavu a zamiešame agar. Necháme pár minút odstáť, aby sa suroviny začali navzájom prepájať.

3. Krok

Zmes rozmixujeme dohladka, alebo podľa toho, ako hustý džem chceme. Následne privedieme k varu a za občasného miešania varíme približne pol hodiny, kým zmes nezhustne.

4. Krok

Horúci džem nalejeme do sterilizovaných sklenených pohárov, pevne uzavrieme viečkami a zasterilizujeme. Pri pohároch s objemom 200 ml stačí 20 minút pri teplote 85 °C.

reklama:

Pokiaľ dávate prednosť jemnejšej štruktúre, môžete džem pred varením dôkladne prepasírovať. Agar je skvelou alternatívou k želírovacím cukrom – je prírodný, rastlinného pôvodu a výsledný džem má príjemnú konzistenciu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.