Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáci džem z višní a jahôd: Sladkokyslá chuť leta v pohári

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáci džem z višní a jahôd: Sladkokyslá chuť leta v pohári
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáci džem z višní a jahôd: Sladkokyslá chuť leta v pohári Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte spôsob, ako uchovať chuť letného ovocia aj na studené mesiace, tento domáci džem z višní a jahôd je tou správnou voľbou. Spojenie sviežich jahôd a jemne nakyslých višní vytvára výnimočne harmonickú chuť, ktorá sa hodí nielen na chlieb s maslom, ale aj do jogurtov či ako plnka do koláčov.

reklama:

Suroviny

  • 1,5 kg vykôstkovaných višní
  • 500 g jahôd bez stopiek
  • 1 kg kryštálového cukru
  • 125 ml citrónovej šťavy
  • 2 lyžičky agaru (rastlinné želírovadlo)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jahody dôkladne umyjeme a odstránime stopky, potom ich prekrojíme na polovice. Višne zbavíme kôstok. Takto pripravené ovocie vložíme do hrnca s hrubým dnom.

2. Krok

K ovociu prisypeme cukor, prilejeme citrónovú šťavu a zamiešame agar. Necháme pár minút odstáť, aby sa suroviny začali navzájom prepájať.

3. Krok

Zmes rozmixujeme dohladka, alebo podľa toho, ako hustý džem chceme. Následne privedieme k varu a za občasného miešania varíme približne pol hodiny, kým zmes nezhustne.

4. Krok

Horúci džem nalejeme do sterilizovaných sklenených pohárov, pevne uzavrieme viečkami a zasterilizujeme. Pri pohároch s objemom 200 ml stačí 20 minút pri teplote 85 °C.

reklama:

Pokiaľ dávate prednosť jemnejšej štruktúre, môžete džem pred varením dôkladne prepasírovať. Agar je skvelou alternatívou k želírovacím cukrom – je prírodný, rastlinného pôvodu a výsledný džem má príjemnú konzistenciu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

26 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.