Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáci hruškový džem s vôňou škorice a zázvoru

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáci hruškový džem s vôňou škorice a zázvoru
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáci hruškový džem s vôňou škorice a zázvoru Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte radi jemne sladké džemy s nádychom exotického korenia, táto hrušková verzia vás určite nadchne. Zrelé hrušky sa počas varenia rozvaria na hladkú hmotu, ktorú oživí sviežosť citrónu, štipka škorice a pikantný zázvor. Džem je skvelý na chrumkavý chlieb, koláče alebo len tak na lyžičku.

reklama:

Suroviny

  • 1 kilogram hrušiek
  • 500 g trstinového cukru
  • kúsok čerstvého zázvoru (asi 2 cm)
  • 2 celé škoricové tyčinky
  • šťava z jedného citróna
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Hrušky najprv ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky a vyberte jadrovníky. Zasypte ich cukrom a nechajte odpočívať v chladničke do nasledujúceho dňa.

2. Krok

Na druhý deň ovocie s cukrom rozmixujte a dajte variť do hrnca s hrubším dnom.

3. Krok

Do hruškovej zmesi pridajte nastrúhaný zázvor, citrónovú šťavu a škoricu.

4. Krok

Varte na miernom plameni, kým džem nezačne hustnúť – zvyčajne to trvá približne pol hodiny.

5. Krok

Malú lyžičku džemu kvapnite na tanierik a vložte ho na pár minút do chladničky. Ak stuhne na želanú konzistenciu, je hotový. Ak nie, doprajte mu ešte pár minút varu.

reklama:
  • Keď má džem správnu hustotu, vyberte škoricu a horúci nalejte do čistých pohárov.

  • Uzavreté poháre otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.

  • Skladujte v chlade – takto pripravený džem vydrží približne mesiac.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

71 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.