Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
1 liter čerstvého plnotučného mlieka (nie tetrapak)
reklama:
Postup prípravy
1. Krok
Mlieko nalejte do hrnca a varte, kým bude mať teplotu 85 °C.
Potom ho rýchlo odstavte a rýchlo schlaďte (pomôže vám, keď hrniec ponoríte do lavóra so studenou vodou).
Akonáhle teplota mlieka klesne na 40 – 45 °C, vmiešajte doň pripravený jogurt.
Vzniknutú zmes nalejte do čistých zaváracích pohárov a starostlivo uzatvorte.
Všetky poháre potom zabaľte do utierok, vložte do liatinového hrnca a nechajte zrieť 6 – 8 hodín.