- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Domáci kečup
Domáci kečup
- Kusov: 5
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 2,5 kg rajčín
- 3 stredne veľké cibule
- 60 - 80 g hnedého cukru
- 100 ml octu
- 5 zrniečok celého čierneho korenia
- 5 zrniečok nového korenia
- 5 klinčekov
- 1 tyčinka škorice
- 2 lyžičky soli
Postup prípravy
1. Krok
Nakrájajte paradajky n väčšie kusy , takisto pokrájajte cibuľu.Všetko dajte do hrnca z hrubým dnom.Prikryte pokrievkou a rozvarte..Potom plameň stíšte a varte cca 40 minút.Výslednú zmes zmixujte a pretrite cez jemné sitko.
2. Krok
Zmes vráťte do hrnca , a pridajte v gáze zabalené koreniny..Pomaly varte kým zmes nezhustne a neodparí sa prebytočná voda.cca 20 - 30 minút.
3. Krok
Pridajte soľ, cukor a ocot a varte ďalších 5-10 minút.
4. Krok
Potom vyberte gázu z koreninami , podľa potreby ešte dochuťte a nalievajte do pripravených pohárikov..Uzatvorte víčkami a otočte hore dnom..Poprípade zasterilizujte len tak e vyženiete teplotu na 100°C a necháte v hrnci úplne vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
517 videní