Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáci ríbezľový sirup bez varenia: Jednoduchý spôsob, ako uchovať chuť leta

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Domáci ríbezľový sirup bez varenia: Jednoduchý spôsob, ako uchovať chuť leta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáci ríbezľový sirup bez varenia: Jednoduchý spôsob, ako uchovať chuť leta Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 2
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Úroda červených ríbezlí môže byť niekedy taká bohatá, že ani koláče, kompóty či mrazenie nestačia. Ak už neviete, čo s prebytkami, vyskúšajte výrobu sirupu bez tepelnej úpravy. Takýmto spôsobom si zachováte nielen sviežu chuť bobúľ, ale aj maximum cenných živín.

reklama:

Suroviny

  • 2 kg červeného ríbezlia
  • 1,5 kg kryštálového cukru (1,5 balenia)
  • 25 g kyseliny citrónovej
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predtým než začnete, dobre si vydezinfikujte sklenené fľaše. Môžete ich krátko vyvariť vo vode alebo vyhriať v rúre. Vďaka sterilizácii sa sirup nepokazí tak rýchlo.

2. Krok

Zrelé ríbezle umyte a odstráňte stonky. Plody potom rozmixujte alebo prežeňte cez odšťavovač. Následne vzniknutú šťavu preceďte cez jemné sitko alebo gázu, aby ste sa zbavili všetkej dužiny. Ak by v šťave ostali pevné časti, mohla by sa časom zmeniť na želé.

3. Krok

Do precedenej šťavy primiešajte kyselinu citrónovú – orientačne 17 gramov na každý liter tekutiny. Následne pridajte cukor v rovnakom množstve, ako váži samotná šťava. Množstvo sladidla môžete mierne upraviť, no pamätajte, že menej cukru znamená kratšiu trvanlivosť.

4. Krok

Zmes len jemne zahrejte na nízkom plameni – cieľom je, aby sa cukor úplne rozpustil. Sirup neprivádzajte do varu! Počas miešania odstráňte penu, ktorá sa vytvorí na povrchu.

5. Krok

Hotovú tekutinu nalejte do pripravených fliaš pomocou čistej naberačky. Dobre uzavrite a uložte do chladničky alebo iného chladného miesta. Ak chcete sirup uchovať dlhšie, môžete fľaše navyše krátko zasterilizovať. Väčšinou to však ani netreba – osviežujúci sirup sa rýchlo spotrebuje, najmä počas horúcich letných dní.

reklama:

Tento nevarený sirup je skvelý na prípravu domácich limonád, ochutenie vody alebo ako základ do miešaných nápojov. Vďaka jednoduchému postupu si môžete užívať chuť leta aj uprostred zimy – bez potreby konzervantov či zložitej prípravy.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.