Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáci slivkový koláč s jemným nádychom citróna

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáci slivkový koláč s jemným nádychom citróna
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáci slivkový koláč s jemným nádychom citróna Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Keď sa spojí sladkosť dozretých sliviek s osviežujúcou chuťou citrónu, vznikne koláč, ktorý je jednoduchý na prípravu, no chuťovo neodolateľný. Po upečení má krásnu zlatistú kôrku, rozvonia celý byt a len ťažko sa odoláva pokušeniu ochutnať ho ešte teplý.

reklama:

Suroviny

  • 1 kilogram sliviek
  • 300 g masla zmäknutého pri izbovej teplote
  • 150 g práškového cukru
  • 4 celé vajcia
  • 3 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 300 g polohrubej múky
  • tuk na vymastenie plechu
  • hrubú múku na vysypanie plechu
  • práškový cukor na finálne posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava plechu a rúry – Plech na pečenie dôkladne vymastíme tukom a jemne vysypeme hrubou múkou. Rúru zapneme na 170 °C, aby sa stihla predhriať.

2. Krok

Ovocie – Slivky umyjeme, prekrojíme na polovice a odstránime kôstky.

3. Krok

Cesto – V miske vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom. Postupne vmiešame vajcia, citrónovú šťavu a múku, kým nevznikne hladká a nadýchaná hmota.

4. Krok

Ukladanie – Cesto rozotrieme rovnomerne po celom plechu. Polovice sliviek ukladáme rezom nahor alebo nadol podľa preferencie.

5. Krok

Pečenie – Koláč pečieme približne 40 minút, kým okraje jemne nezhnednú a ovocie nezačne púšťať šťavu.

6. Krok

Dokončenie – Po miernom vychladnutí posypeme povrch práškovým cukrom.

reklama:

Ak chcete zvýrazniť chuť, slivky môžete pred pečením krátko posypať škoricovým cukrom.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.