Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáci slivkový koláč s jemným nádychom citróna

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáci slivkový koláč s jemným nádychom citróna
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáci slivkový koláč s jemným nádychom citróna Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Keď sa spojí sladkosť dozretých sliviek s osviežujúcou chuťou citrónu, vznikne koláč, ktorý je jednoduchý na prípravu, no chuťovo neodolateľný. Po upečení má krásnu zlatistú kôrku, rozvonia celý byt a len ťažko sa odoláva pokušeniu ochutnať ho ešte teplý.

reklama:

Suroviny

  • 1 kilogram sliviek
  • 300 g masla zmäknutého pri izbovej teplote
  • 150 g práškového cukru
  • 4 celé vajcia
  • 3 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 300 g polohrubej múky
  • tuk na vymastenie plechu
  • hrubú múku na vysypanie plechu
  • práškový cukor na finálne posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava plechu a rúry – Plech na pečenie dôkladne vymastíme tukom a jemne vysypeme hrubou múkou. Rúru zapneme na 170 °C, aby sa stihla predhriať.

2. Krok

Ovocie – Slivky umyjeme, prekrojíme na polovice a odstránime kôstky.

3. Krok

Cesto – V miske vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom. Postupne vmiešame vajcia, citrónovú šťavu a múku, kým nevznikne hladká a nadýchaná hmota.

4. Krok

Ukladanie – Cesto rozotrieme rovnomerne po celom plechu. Polovice sliviek ukladáme rezom nahor alebo nadol podľa preferencie.

5. Krok

Pečenie – Koláč pečieme približne 40 minút, kým okraje jemne nezhnednú a ovocie nezačne púšťať šťavu.

6. Krok

Dokončenie – Po miernom vychladnutí posypeme povrch práškovým cukrom.

reklama:

Ak chcete zvýrazniť chuť, slivky môžete pred pečením krátko posypať škoricovým cukrom.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

82 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.