- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cukroví
- Domáci Snickers 🍫
Domáci Snickers 🍫

- Kusov: 1
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min








Suroviny
- 300 g čokolády
- Karamelová vrstva:
- 175 g pražených arašidov
- 75 g masla
- 185 g cukru
- 150 g salka
- 155 ml kukuričného sirupu (alebo invertného cukrového sirupu)
- Medový nugát:
- 130 g medu
- 400 g cukru
- 2 bielka
Postup prípravy
1. Krok
Plech na pečenie 22x33 cca si pokryjeme papierom na pečenie.
2. Krok
polovicu čokolády si rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Nalejeme na papier a zarovnáme.
3. Krok
Plech vložíme do mrazničky aby nám čokoláda dobre zatuhla. A pripravíme si medový nugát.
4. Krok
Med a cukor si dáme do hrnčeka a nalejeme 50 ml vody.Dáme na malom plameni zohriať..Všetko by sa malo púšťať pri teplote 135 °C..Keď sa vám zdá byť hmota hustá kvapnite z nej do šálky so studenou vodou..Kvapka by mala zostať spolu..
5. Krok
Kým sa sirup varí vyšľahajte si bielka do pevna..Potom sirup lievame tenkým prúdom k vyšľahaným bielkam za stáleho šľahania,a šľaháme až kým zmes úplne nezhustne.
6. Krok
Potom natrite nugát na zamrznutú čokoládu a zarovnajte.Dáme do chladničky na 1 hodinu.
7. Krok
Kým sa nugát chladí pripravíme si karamel..Do hrnca si dáme všetky ingrediencie určené na túto vrstvu a rozvaríme pri neustálom miešaní.Teplota by sa mala pohybovať okolo 120°C..Varíme kým zmes nezhustne a nespojí sa..Potom prisypeme arašidy.
8. Krok
Natrieme na nugátovú vrstvu a zahladíme..Potom opäť vložíme do chladničky..Necháme úplne zatuhnúť..
9. Krok
Po zatuhnutí karamelu roztopíme zvyšnú čokoládu nad parou a rozotrieme po povrchu..Zas dáme zatuhnúť a potom nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
912 videní