Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáci Snickers 🍫

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Bez nazvu 1 3.jpg
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min

Domashniy snikers 1.jpg Domashniy snikers 2.jpg Domashniy snikers 3.jpg Domashniy snikers 4.jpg Domashniy snikers 5.jpg Domashniy snikers 6.jpg Domashniy snikers 7.jpg Domashniy snikers 8.jpg
reklama:

Suroviny

  • 300 g čokolády
  • Karamelová vrstva:
  • 175 g pražených arašidov
  • 75 g masla
  • 185 g cukru
  • 150 g salka
  • 155 ml kukuričného sirupu (alebo invertného cukrového sirupu)
  • Medový nugát:
  • 130 g medu
  • 400 g cukru
  • 2 bielka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech na pečenie 22x33 cca si pokryjeme papierom na pečenie.

2. Krok

polovicu čokolády si rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Nalejeme na papier a zarovnáme.

3. Krok

Plech vložíme do mrazničky aby nám čokoláda dobre zatuhla. A pripravíme si medový nugát.

4. Krok

Med a cukor si dáme do hrnčeka a nalejeme 50 ml vody.Dáme na malom plameni zohriať..Všetko by sa malo púšťať pri teplote 135 °C..Keď sa vám zdá byť hmota hustá kvapnite z nej do šálky so studenou vodou..Kvapka by mala zostať spolu..

5. Krok

Kým sa sirup varí vyšľahajte si bielka do pevna..Potom sirup lievame tenkým prúdom k vyšľahaným bielkam za stáleho šľahania,a šľaháme až kým zmes úplne nezhustne.

6. Krok

Potom natrite nugát na zamrznutú čokoládu a zarovnajte.Dáme do chladničky na 1 hodinu.

7. Krok

Kým sa nugát chladí pripravíme si karamel..Do hrnca si dáme všetky ingrediencie určené na túto vrstvu a rozvaríme pri neustálom miešaní.Teplota by sa mala pohybovať okolo 120°C..Varíme kým zmes nezhustne a nespojí sa..Potom prisypeme arašidy.

8. Krok

Natrieme na nugátovú vrstvu a zahladíme..Potom opäť vložíme do chladničky..Necháme úplne zatuhnúť..

9. Krok

Po zatuhnutí karamelu roztopíme zvyšnú čokoládu nad parou a rozotrieme po povrchu..Zas dáme zatuhnúť a potom nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

912 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.