Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáci zemiakový závin s makovou plnkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáci zemiakový závin s makovou plnkou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáci zemiakový závin s makovou plnkou Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte niečo jemné, sladké a zároveň netradičné, tento recept na zemiakový závin s makom vás určite osloví. Vďaka zemiakom v ceste je krásne vláčny a jemný, a maková plnka s korením dodáva každému sústu výnimočnú chuť.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g uvarených a nastrúhaných zemiakov (najlepšie z predchádzajúceho dňa)
  • 80 g masla (zmäknutého pri izbovej teplote)
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 140 g kryštálového cukru
  • 2 žĺtky
  • kôra z citróna (nastrúhaná na jemno)
  • 2 polievkové lyžice mlieka
  • Maková náplň:
  • cca 250 g mletého maku
  • cukor podľa vašej chuti
  • kôra z citróna
  • ½ čajovej lyžičky perníkového korenia
  • 1 čajová lyžička škorice
  • kúsok masla
  • približne 150 ml mlieka (prípadne viac, podľa potreby hustoty)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr sa pustite do prípravy náplne – v malom hrnci spojte mak, cukor, citrónovú kôru, koreniny, plátok masla a zalejte mliekom. Všetko za stáleho miešania krátko povarte, aby sa chute prepojili a plnka zhustla. Odstavte a nechajte úplne vychladnúť.

2. Krok

Všetky suroviny na cesto vložte do väčšej misy a spracujte na kompaktnú hmotu. Ak sa vám bude cesto drobiť, pridajte ešte trochu mlieka, aby sa dalo pekne vyvaľkať. Hotové cesto rozdeľte na dve časti a každú rozvaľkajte na tenký plát.

3. Krok

Pláty cesta rovnomerne natrite makovou náplňou, zrolujte do tvaru závinu a preložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch závinu potrite rozšľahaným vajíčkom pre peknú farbu. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 40 minút, kým nebudú záviny krásne zlatisté.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.