- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- palacinky
- Dubajské palacinky
Dubajské palacinky

- Kusov: 10
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 300 ml mlieka
- 2 vajcia
- 50 g masla
- 25 g kakaa
- 70 g cukru
- 100 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- olej
- Pistáciová plnka :
- 10 g pistáciovej pasty
- 100 g bielej čokolády
- 60 g kataifi cestovín
- 15 g masla
- Smotanový krém :
- 200 ml smotany na šľahanie
- 120 g mascarpone
- 2 lyžice práškového cukru
- trochu vanilkového extraktu
Postup prípravy
1. Krok
Pšeničnú múku s kakaom a práškom do pečiva preosejeme cez sitko. Preosievanie obohatí múku o kyslík a rozbije hrudky.
2. Krok
Maslo roztopte akýmkoľvek spôsobom, ktorý vám vyhovuje. V miske zmiešame vajcia, cukor a rozpustené maslo. V Pridajte múčnu zmes k vaječnej a maslovej zmesi a šľahajte, kým nezostanú žiadne hrudky. Môžete tiež použiť mixér s nízkou rýchlosťou. Postupne prilievame mlieko a metličkou zmes miešame do hladka, aby nevznikli hrudky. Cesto by malo byť dosť tekuté . Zamerajte sa na požadovanú konzistenciu a nepridávajte všetko mlieko naraz. Hotové cesto necháme 10-20 minút odpočívať pri izbovej teplote. Vďaka tomu sa palacinky stanú elastickými a zostanú mäkké aj za studena.
3. Krok
Pripravte si suroviny na pistáciovú plnku. Pistáciovú pastu si môžete vyrobiť sami alebo použiť hotovú (bez prísad alebo cukru) Kataifi rezance nakrájame na malé kúsky. Na panvici rozpustíme maslo. Pridajte kataifi a premiešajte. Smažte na strednom ohni, kým nie sú cestoviny jemne zlatohnedé.
4. Krok
Roztopte bielu čokoládu akýmkoľvek spôsobom, ktorý preferujete. Do osmažených cestovín pridáme bielu čokoládu a pistáciovú pastu. Miešajte do hladka.
5. Krok
Zahrejte panvicu na vysokú teplotu a potrite ju tenkou vrstvou rastlinného oleja. Nalejte časť cesta do panvice a krúživými pohybmi ho rozotrite po dne. Palacinku opečte z jednej strany a potom ju otočte.
6. Krok
Druhá strana sa zvyčajne varí oveľa rýchlejšie. Panvicu podľa potreby vymastíme len vtedy, ak sa placky začnú na panvicu lepiť.
7. Krok
Pripravte mascarpone krém. Vyberte si smotanu s obsahom tuku 33-35%. Smotana a mascarpone by mali byť studené. Vanilkový extrakt možno nahradiť vanilínom. Šľahačku vyšľaháme s práškovým cukrom, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy. Misku a šľahače odporúčam dať pred šľahaním do chladničky. To uľahčí šľahanie smotany.
8. Krok
Pridáme mascarpone a vanilkový extrakt. Jemne šľahajte, kým nebude krém hladký, nadýchaný a stabilný. Neprešľahajte, aby krém zostal hladký.
9. Krok
Na palacinku natrieme tenkú vrstvu krému z mascarpone. Na jednu stranu nanesieme pistáciovú plnku a palacinku opatrne zvinieme do trubičky (netlačte príliš silno, plnka je veľmi jemná).
10. Krok
Palacinky na dubajský spôsob sú hotové. Ak chcete, môžete vrch pokvapkať tmavou čokoládou. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
24 videní