Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dubajské palacinky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Dubajske palacinky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 10
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 300 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 50 g masla
  • 25 g kakaa
  • 70 g cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • olej
  • Pistáciová plnka :
  • 10 g pistáciovej pasty
  • 100 g bielej čokolády
  • 60 g kataifi cestovín
  • 15 g masla
  • Smotanový krém :
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 120 g mascarpone
  • 2 lyžice práškového cukru
  • trochu vanilkového extraktu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pšeničnú múku s kakaom a práškom do pečiva preosejeme cez sitko. Preosievanie obohatí múku o kyslík a rozbije hrudky.

2. Krok

Maslo roztopte akýmkoľvek spôsobom, ktorý vám vyhovuje. V miske zmiešame vajcia, cukor a rozpustené maslo. V Pridajte múčnu zmes k vaječnej a maslovej zmesi a šľahajte, kým nezostanú žiadne hrudky. Môžete tiež použiť mixér s nízkou rýchlosťou. Postupne prilievame mlieko a metličkou zmes miešame do hladka, aby nevznikli hrudky. Cesto by malo byť dosť tekuté . Zamerajte sa na požadovanú konzistenciu a nepridávajte všetko mlieko naraz. Hotové cesto necháme 10-20 minút odpočívať pri izbovej teplote. Vďaka tomu sa palacinky stanú elastickými a zostanú mäkké aj za studena.

3. Krok

Pripravte si suroviny na pistáciovú plnku. Pistáciovú pastu si môžete vyrobiť sami alebo použiť hotovú (bez prísad alebo cukru) Kataifi rezance nakrájame na malé kúsky. Na panvici rozpustíme maslo. Pridajte kataifi a premiešajte. Smažte na strednom ohni, kým nie sú cestoviny jemne zlatohnedé.

4. Krok

Roztopte bielu čokoládu akýmkoľvek spôsobom, ktorý preferujete. Do osmažených cestovín pridáme bielu čokoládu a pistáciovú pastu. Miešajte do hladka.

5. Krok

Zahrejte panvicu na vysokú teplotu a potrite ju tenkou vrstvou rastlinného oleja. Nalejte časť cesta do panvice a krúživými pohybmi ho rozotrite po dne. Palacinku opečte z jednej strany a potom ju otočte.

6. Krok

Druhá strana sa zvyčajne varí oveľa rýchlejšie. Panvicu podľa potreby vymastíme len vtedy, ak sa placky začnú na panvicu lepiť.

7. Krok

Pripravte mascarpone krém. Vyberte si smotanu s obsahom tuku 33-35%. Smotana a mascarpone by mali byť studené. Vanilkový extrakt možno nahradiť vanilínom. Šľahačku vyšľaháme s práškovým cukrom, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy. Misku a šľahače odporúčam dať pred šľahaním do chladničky. To uľahčí šľahanie smotany.

8. Krok

Pridáme mascarpone a vanilkový extrakt. Jemne šľahajte, kým nebude krém hladký, nadýchaný a stabilný. Neprešľahajte, aby krém zostal hladký.

9. Krok

Na palacinku natrieme tenkú vrstvu krému z mascarpone. Na jednu stranu nanesieme pistáciovú plnku a palacinku opatrne zvinieme do trubičky (netlačte príliš silno, plnka je veľmi jemná).

10. Krok

Palacinky na dubajský spôsob sú hotové. Ak chcete, môžete vrch pokvapkať tmavou čokoládou. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

24 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.