- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- buchty
- Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom
- Porcií: 7
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 1 kg polohrubej múky
- 5 žĺtkov
- 200 g cukru
- 1 kocka droždia
- štipka soli
- 1 polievková lyžica medu
- 125 g masla
- 1 dcl oleja
- 400 ml mlieka
- kôra z jedného citróna
- 3 vanilkové cukre
- 1 l mlieka
- 1 1/2 Zlatého klasu
- 7 lyžíc cukru
Postup prípravy
1. Krok
Z teplého mlieka, droždia a cukru si urobíme kvások.Necháme nakysnúť a primiesime ho k múke, žĺtkam rozpustenému maslu, oleju a medu .Vymiesime cesto , leské a nelepivé.Cesto necháme aspoň 40 minút kysnúť.
2. Krok
Vykysnuté cesto si dáme na pracovnú dosku , ale tú tentoraz nemúčime ale potrieme olejom.Takisto na plech či pekáč nalejeme viac oleja ako obyčajne.Ja osobne vykrajujem buchtičky malým koliečkom a z pracovnej dosky ich šuchnem rovno na plech kde ich ukladám v radoch za sebou.Keď mám plech natlačený, necháme ešte 10 minút podkysnúť a potom potriem vyšľahaným žĺtkom v troche mlieka.
3. Krok
Pečieme pri 180 °C zhruba 25 minút.Buchtičky musia mať zlatohnedú farbu.Po upečením potieram buchtičky ešte na pekáči cukrovou vodou , prikryjem utierkou na pár minút a pekne sa mi budú dať oddeľovať.(cukrovú vodu zarábam.1 dcl vody 4 lyžice kryštaľového cukru.
4. Krok
z mlieka vanilkového cukru a Zlatého klasu si uvaríme puding ..tým buchtičky pred podávaním prelievame.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.1 / 5)
10 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
26037 videní