Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dulche de leche – Domáci karamel

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dulche de leche domaci karamel.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gurman.eu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 1
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 250 g cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 25 g masla
  • 1/2 lyžičky soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vezmite hrniec s hrubším dnom a pridajte cukor. V inej miske zohrejeme sladkú mliečnu smotanu, aby zostala teplá.

2. Krok

Cukor zahrievajte na strednom ohni, miešajte vareškou, kým sa neroztopí a neskaramelizuje. Netreba miešať stále, ale občas. Až keď sa viac ako polovica cukru roztopí, neustále miešame. Pozor na oheň, nesmie byť silný, aby sa cukor nepripálil, lebo zhorkne. Keď sa takmer všetok cukor roztopí a zostane ešte pár skamenených hrudiek, odstavíme z ohňa a miešame, kým sa všetko nerozpustí. Cukor udrží teplo po dlhú dobu, takže tieto hrudky sa mimo varnej dosky roztopia. V opačnom prípade riskujete, že karamel príliš stmavne a pripáli sa.

3. Krok

Takže teraz do rozpusteného karamelu najskôr pridajte maslo a dobre premiešajte. Potom 3-krát po troškách pridajte smotanu a zakaždým dobre premiešajte, aby sa pekne spojila s karamelom. V tejto fáze nastáva reakcia, keď karamel opäť napení a stuhne a vám sa zdá, že je všetko stratené. Ale nebojte sa, tak to má byť, len miešajte ďalej. Táto reakcia nebude príliš prudká, ak sa smotana pred pridaním zahreje.

4. Krok

Keď pridáte všetku smotanu, vráťte karamel na stredný oheň a za stáleho miešania znova zohrejte, kým nezovrie. Po prevarení úplne znížte teplotu a varte ďalších 5-10 minút.

5. Krok

Ak budete variť kratšie, karamel bude redší a ak budete variť dlhšie, neskôr chladnutím viac zhustne. Záleží na tom, na aký účel ho chcete použiť.

6. Krok

Keď je karamel hotový, odstavte ho z ohňa, a dobre premiešajte. Teplý karamel nalejte do sklenených pohárov. Z tohto množstva mi vzniklo presne 395 g, čo zodpovedá plechovke sladeného kondenzovaného mlieka.

7. Krok

Chladnutím pri izbovej teplote karamel stuhne a je krémový..ak ho však dáte do chladničky zhustne viac...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

706 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.