- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Dunajské vlny
Dunajské vlny
- Kusov: 24
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 3 vajcia
- 150 g cukru
- 180 ml mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 300 g polohrubej múky
- 150 g masla
- štipka soli
- 1 kypriaci prášok
- 30 g tmavého kakaa
- 200 g vykôstkovaných višní (môžu byť aj zavárané či mrazené)samozrejme čerstvé sú čerstvé
- Krém:
- 500 ml mlieka
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 30 g hladkej múky
- 40 g Gustinu
- 250 g masla
- Na ozdobu:
- 150 g strúhanej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 ° C . Rozpustite maslo a necháme vychladnúť. Rozšľaháme bielky so štipkou soli. Potom, postupne, bez zastavenia šľahania pridáme cukor, žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva a 120 ml mlieka. Na konci, pridajte rozpustené maslo.
2. Krok
Rozdeľte cesto na dve časti. Prvú časť nalejte na štvorcový plech vyložený s papierom na pečenie.Do druhej polovice cesta pridajte zvyšné mlieko a kakao, všetko dobre premiešajte.
3. Krok
Opatrne nalejeme cesto s kakaom na biele cesto.. Po povrchu roztrúste čerešne alebo višne. cesto dajte do predhriatej rúry a pečieme na cca 35 minút,skontrolujeme špáradlom.. Vyberte z rúry a necháme vychladnúť.
4. Krok
Zahrejte polovicu mlieka v hrnci s cukrom a vanilkovým cukrom. V druhej polovici mlieka rozmiešajte múku a škrob. Keď sa mlieko varí, vlejte zmes a varíme za stáleho miešania puding až kým puding úplne zhustne. Necháme potom vychladnúť.
5. Krok
Zmäknuté maslo šľaháme do peny a potom po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
6. Krok
Rozotrieme krém po celom povrchu koláča a dáme do chladničky na 30 minút. Potom posypeme strúhanou čokoládou.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.9 / 5)
15 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
78231 videní