- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Dunajské vlny
Dunajské vlny
- Kusov: 1
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
http://www.essen-und-trinken.de/rezept/385518/donauwelle.html
Suroviny
- 1 pohár višní
- 250 g masla
- 200 g cukru
- 6 vajec
- 350 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 50 ml šľahačky
- 4 lyžice kakaa
- 4 lyžice mlieka
- Krém:
- 1 vanilkový lusk
- 4 lyžice gustinu alebo zlatého klasu
- 250 ml mlieka
- 2 žĺtky
- 60 g cukru
- štipka soli
- 350 g masla
- 150 g vanilkového jogurtu
- 50 g mliečnej čokolády
- 50 g sušených alebo kandizovaných višní
Postup prípravy
1. Krok
Čeršne si dáme do sitka odkvapkať..*Maslo so štipkou soli , spolu s cukrom miešame 8 minút do nadýchanej peny.Potom vmiešame vajcia jedno po druhom,pridáme 50 ml šľahačky a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
2. Krok
Polovicu cesta vylejeme na plech ktorý sme si predtým vymastili a do druhej polovice primiešame kakao spolu so 4 lyžicami mlieka.Tmavé cesto vlejeme na cesto svetlé a potom pridáme cik cakovito odkvapkané višne ..(Môžete použiť akékoľvek ovocie podľa chuti)
3. Krok
Pečieme v predhriatej rúre 180 °C 25 - 30 minút.
4. Krok
Pripravíme si krém.Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a vyškrabkáme semienka a lusk dáme variť do mlieka.6 lyžíc mlieka odoberieme a rozrobíme v ňom žĺtka a kukuričný škrob.Ostatné mlieko spolu s cukrom dáme rozvariť.Potom vyberieme vanilku a zavaríme puding..Ten po uvarení necháme mierne ochladnúť a ešte teplý dáme do misky ..
5. Krok
Šľaháme ihneď pridáme maslo nakrájané na kocky a aj jogurt,..POtom navrstvíme na upečený a vychladnutý koláčik..Krém zarovnáme a necháme zatuhnúť..Potom škrabkou na zemiaky vyrobíme čokoládové hoblinky ktoré priamo nastrúhavame na zákusok.Sem tam dozdobíme sušenými višňami..Môžte použiť aj kandizované višne alebo aj višne v rume..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1774 videní