Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dunajské vlny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dunajske vlny.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 220 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 vajcia
  • 350 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 20 g kakaa
  • 1 lyžica mlieka
  • 200 g odkôstkovaných višní
  • Vanilkový krém:
  • 2 vanilkové pudingy
  • 800 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 180 g masla
  • Čokoládová poleva:
  • 140 g horkej čokolády
  • 140 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si plech na pečenie s rozmermi 20x30 cm, natrieme ho maslom a dno prikryjeme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 185 °C.

2. Krok

V miske mixéra si ušľahajte maslo izbovej teploty. Pridajte cukor a šľahajte 2-3 minúty, aby ste získali ľahkú a krémovú hmotu. Do maslovej zmesi postupne vmiešame vajíčka. Pridáme múku, prášok do pečiva a soľ. Miešajte 1-2 minúty, aby sa ingrediencie spojili do jednotnej piškótovej hmoty. Dve tretiny cesta preneste na pripravený plech a rovnomerne ho rozložte po dne plechu . Do zvyšnej tretiny hmoty pridáme tmavé kakao a mlieko. Dobre premiešajte, aby ste získali čokoládové piškótové cesto. Čokoládové cesto rovnomerne rozotrieme na svetlé cesto.

3. Krok

Zavárané višne sceďte a poukladajte na cesto. Višne zatlačte prstami do piškótovej zmesi, aby sa cesto uzatvorilo. Pečieme piškótu 20-25 minút, v strede rúry bez ventilátora.. Upečenú piškótu necháme vychladnúť.

4. Krok

Medzitým si pripravíme krém z vanilkového pudingu a masla. V miske vymiešame vanilkový puding, cukor a vanilkový cukor. V hrnci prevaríme mlieko a 100 ml z neho nalejeme do pripravenej pudingovej zmesi. Dobre premiešame metličkou, aby sme získali hladkú a tekutú hmotu. Nalejte pudingovú zmes do hrnca s horúcim mliekom a pokračujte v varení na strednom ohni. Puding premiešame a varíme 2-3 minúty. Uvarený puding prikryjeme potravinárskou fóliou, a necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Maslo izbovej teploty vyšľahajte v miske mixéra a potom postupne pridávajte vychladnutý vanilkový puding. Šľahajte krém 2-3 minúty, kým nezíska svetlú farbu a hladkú, krémovú textúru. Vychladnutú piškótu potrieme vanilkovým krémom. Povrch krému dobre uhladíme a vložíme do chladničky. Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Smotanu prevaríme a zalejeme ňou nasekanú tmavú čokoládu. Počkajte 1-2 minúty a potom dobre premiešajte, aby ste získali hladkú čokoládovú polevu. Čokoládovú na krém a dezert odložíme do chladu aspoň na 3 hodiny alebo najlepšie cez noc.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1089 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.