Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Dunajské vlny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dunajske vlny.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 220 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 vajcia
  • 350 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 20 g kakaa
  • 1 lyžica mlieka
  • 200 g odkôstkovaných višní
  • Vanilkový krém:
  • 2 vanilkové pudingy
  • 800 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 180 g masla
  • Čokoládová poleva:
  • 140 g horkej čokolády
  • 140 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si plech na pečenie s rozmermi 20x30 cm, natrieme ho maslom a dno prikryjeme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 185 °C.

2. Krok

V miske mixéra si ušľahajte maslo izbovej teploty. Pridajte cukor a šľahajte 2-3 minúty, aby ste získali ľahkú a krémovú hmotu. Do maslovej zmesi postupne vmiešame vajíčka. Pridáme múku, prášok do pečiva a soľ. Miešajte 1-2 minúty, aby sa ingrediencie spojili do jednotnej piškótovej hmoty. Dve tretiny cesta preneste na pripravený plech a rovnomerne ho rozložte po dne plechu . Do zvyšnej tretiny hmoty pridáme tmavé kakao a mlieko. Dobre premiešajte, aby ste získali čokoládové piškótové cesto. Čokoládové cesto rovnomerne rozotrieme na svetlé cesto.

3. Krok

Zavárané višne sceďte a poukladajte na cesto. Višne zatlačte prstami do piškótovej zmesi, aby sa cesto uzatvorilo. Pečieme piškótu 20-25 minút, v strede rúry bez ventilátora.. Upečenú piškótu necháme vychladnúť.

4. Krok

Medzitým si pripravíme krém z vanilkového pudingu a masla. V miske vymiešame vanilkový puding, cukor a vanilkový cukor. V hrnci prevaríme mlieko a 100 ml z neho nalejeme do pripravenej pudingovej zmesi. Dobre premiešame metličkou, aby sme získali hladkú a tekutú hmotu. Nalejte pudingovú zmes do hrnca s horúcim mliekom a pokračujte v varení na strednom ohni. Puding premiešame a varíme 2-3 minúty. Uvarený puding prikryjeme potravinárskou fóliou, a necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Maslo izbovej teploty vyšľahajte v miske mixéra a potom postupne pridávajte vychladnutý vanilkový puding. Šľahajte krém 2-3 minúty, kým nezíska svetlú farbu a hladkú, krémovú textúru. Vychladnutú piškótu potrieme vanilkovým krémom. Povrch krému dobre uhladíme a vložíme do chladničky. Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Smotanu prevaríme a zalejeme ňou nasekanú tmavú čokoládu. Počkajte 1-2 minúty a potom dobre premiešajte, aby ste získali hladkú čokoládovú polevu. Čokoládovú na krém a dezert odložíme do chladu aspoň na 3 hodiny alebo najlepšie cez noc.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1161 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.