- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Dunajské vlny
Dunajské vlny
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 220 g masla
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 4 vajcia
- 350 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 20 g kakaa
- 1 lyžica mlieka
- 200 g odkôstkovaných višní
- Vanilkový krém:
- 2 vanilkové pudingy
- 800 ml mlieka
- 100 g cukru
- 2 vanilkové cukre
- 180 g masla
- Čokoládová poleva:
- 140 g horkej čokolády
- 140 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si plech na pečenie s rozmermi 20x30 cm, natrieme ho maslom a dno prikryjeme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 185 °C.
2. Krok
V miske mixéra si ušľahajte maslo izbovej teploty. Pridajte cukor a šľahajte 2-3 minúty, aby ste získali ľahkú a krémovú hmotu. Do maslovej zmesi postupne vmiešame vajíčka. Pridáme múku, prášok do pečiva a soľ. Miešajte 1-2 minúty, aby sa ingrediencie spojili do jednotnej piškótovej hmoty. Dve tretiny cesta preneste na pripravený plech a rovnomerne ho rozložte po dne plechu . Do zvyšnej tretiny hmoty pridáme tmavé kakao a mlieko. Dobre premiešajte, aby ste získali čokoládové piškótové cesto. Čokoládové cesto rovnomerne rozotrieme na svetlé cesto.
3. Krok
Zavárané višne sceďte a poukladajte na cesto. Višne zatlačte prstami do piškótovej zmesi, aby sa cesto uzatvorilo. Pečieme piškótu 20-25 minút, v strede rúry bez ventilátora.. Upečenú piškótu necháme vychladnúť.
4. Krok
Medzitým si pripravíme krém z vanilkového pudingu a masla. V miske vymiešame vanilkový puding, cukor a vanilkový cukor. V hrnci prevaríme mlieko a 100 ml z neho nalejeme do pripravenej pudingovej zmesi. Dobre premiešame metličkou, aby sme získali hladkú a tekutú hmotu. Nalejte pudingovú zmes do hrnca s horúcim mliekom a pokračujte v varení na strednom ohni. Puding premiešame a varíme 2-3 minúty. Uvarený puding prikryjeme potravinárskou fóliou, a necháme úplne vychladnúť.
5. Krok
Maslo izbovej teploty vyšľahajte v miske mixéra a potom postupne pridávajte vychladnutý vanilkový puding. Šľahajte krém 2-3 minúty, kým nezíska svetlú farbu a hladkú, krémovú textúru. Vychladnutú piškótu potrieme vanilkovým krémom. Povrch krému dobre uhladíme a vložíme do chladničky. Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Smotanu prevaríme a zalejeme ňou nasekanú tmavú čokoládu. Počkajte 1-2 minúty a potom dobre premiešajte, aby ste získali hladkú čokoládovú polevu. Čokoládovú na krém a dezert odložíme do chladu aspoň na 3 hodiny alebo najlepšie cez noc.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1089 videní