Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dunajské vlny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dunajske vlny.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 pohár višní
  • 1 vanilkový puding
  • 500 ml mlieka
  • 250 g cukru
  • 500 g masla
  • 6 vajec
  • 350 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • kôra a šťava z jedného citróna
  • 200 g čokoládovej polevy
  • 25 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Višne sceďte. Pudingový prášok zmiešame so 6 lyžicami mlieka a 75 g cukru. Zvyšné mlieko prevaríme, odstavíme z ohňa a vmiešame puding. Dajte znovu na plameň a varte 1 minútu. Puding prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila koža, a počkáme, kým vychladne.

2. Krok

250 g masla a 175 g cukru vymiešame do peny. Postupne vmiešame vajíčka. Múku zmiešame s práškom do pečiva, zmes preosejeme a po lyžiciach pridávame do cesta. Polovicu cesta zmiešame s kakaom.

3. Krok

Plech dobre vymastíme. Vložíme do nej svetlé cesto a uhladíme. Na svetlé cesto navrstvíme cesto tmavé a posypeme višňami . Pečieme asi 30 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 175°C. Upečený koláč necháme vychladnúť.

4. Krok

Krém. 250 g masla izbovej teploty vyšľaháme s citrónovou šťavou a kôrou. Postupne vmiešame vychladnutý puding. Na piškótu navrstvíme krém, a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.

5. Krok

Rozpustíme čokoládovú polevu s maslom a uhladíme ju na povrch krému.. Cukrárskym hrebeňom vytvoríme vlnovky po celej ploche. Keď čokoláda začne tuhnúť, nakrájame na porcie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1132 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.