Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Dunajské vlny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dunajske vlny.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 3 vajcia
  • 15 lyžíc práškového cukru (165 g )
  • 15 lyžíc oleja (165 ml )
  • 15 lyžíc mlieka (165 ml )
  • 15 lyžíc polohrubej múky (225 g )
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 višňový kompót
  • Preliv :
  • 150 ml kompótovej šťavy
  • 3 lyžice cukru
  • 3 lyžice rumu
  • Krém :
  • 500 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • Glazúra :
  • 100 g čokolády na varenie
  • 60 g masla
  • 2 lyžice oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridáme polovičné množstvo cukru. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny, pridáme olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver metličkou vmiešame sneh z bielkov.

2. Krok

Zmes rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme kakao. Žltú piškótovú zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej alebo papierom vystlanej formy s rozmermi 33 x 22 cm. Pečieme asi 7 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C.

3. Krok

Vyberieme z rúry, cesto zalejeme hnedou piškótovou zmesou a poukladáme višne z kompótu. Pečte ďalších 20 minút pri rovnakej teplote.

4. Krok

Šťavu z kompótu zmiešame s cukrom a rumom. Nalejeme na upečenú horúcu piškótu. Nechajte vychladnúť.

5. Krok

Krém : V troche mlieka rozmiešame puding a vo zvyšku uvaríme s cukrom. Za stáleho miešania varíme, kým nezhustne, odstavíme zo sporáka a prikryjeme priehľadnou fóliou. Takto necháme vychladnúť. Potom vmiešame maslo izbovej teploty a šľaháme do peny. Krém natrieme na vychladnutú piškótu.

6. Krok

Poleva : Čokoládu, maslo a olej rozpustíme nad parou alebo na najnižšej teplote a polejeme koláč. Necháme dobre vychladnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

69 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.