- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Dunajské vlny
Dunajské vlny
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta :
- 3 vajcia
- 15 lyžíc práškového cukru (165 g )
- 15 lyžíc oleja (165 ml )
- 15 lyžíc mlieka (165 ml )
- 15 lyžíc polohrubej múky (225 g )
- 1 prášok do pečiva
- 2 lyžice kakaa
- 1 višňový kompót
- Preliv :
- 150 ml kompótovej šťavy
- 3 lyžice cukru
- 3 lyžice rumu
- Krém :
- 500 ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 150 g práškového cukru
- 200 g masla
- Glazúra :
- 100 g čokolády na varenie
- 60 g masla
- 2 lyžice oleja
Postup prípravy
1. Krok
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridáme polovičné množstvo cukru. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny, pridáme olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver metličkou vmiešame sneh z bielkov.
2. Krok
Zmes rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme kakao. Žltú piškótovú zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej alebo papierom vystlanej formy s rozmermi 33 x 22 cm. Pečieme asi 7 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C.
3. Krok
Vyberieme z rúry, cesto zalejeme hnedou piškótovou zmesou a poukladáme višne z kompótu. Pečte ďalších 20 minút pri rovnakej teplote.
4. Krok
Šťavu z kompótu zmiešame s cukrom a rumom. Nalejeme na upečenú horúcu piškótu. Nechajte vychladnúť.
5. Krok
Krém : V troche mlieka rozmiešame puding a vo zvyšku uvaríme s cukrom. Za stáleho miešania varíme, kým nezhustne, odstavíme zo sporáka a prikryjeme priehľadnou fóliou. Takto necháme vychladnúť. Potom vmiešame maslo izbovej teploty a šľaháme do peny. Krém natrieme na vychladnutú piškótu.
6. Krok
Poleva : Čokoládu, maslo a olej rozpustíme nad parou alebo na najnižšej teplote a polejeme koláč. Necháme dobre vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
40 videní