Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dunajské vlny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dunajske vlny.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 3 vajcia
  • 15 lyžíc práškového cukru (165 g )
  • 15 lyžíc oleja (165 ml )
  • 15 lyžíc mlieka (165 ml )
  • 15 lyžíc polohrubej múky (225 g )
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 višňový kompót
  • Preliv :
  • 150 ml kompótovej šťavy
  • 3 lyžice cukru
  • 3 lyžice rumu
  • Krém :
  • 500 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • Glazúra :
  • 100 g čokolády na varenie
  • 60 g masla
  • 2 lyžice oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridáme polovičné množstvo cukru. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny, pridáme olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver metličkou vmiešame sneh z bielkov.

2. Krok

Zmes rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme kakao. Žltú piškótovú zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej alebo papierom vystlanej formy s rozmermi 33 x 22 cm. Pečieme asi 7 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C.

3. Krok

Vyberieme z rúry, cesto zalejeme hnedou piškótovou zmesou a poukladáme višne z kompótu. Pečte ďalších 20 minút pri rovnakej teplote.

4. Krok

Šťavu z kompótu zmiešame s cukrom a rumom. Nalejeme na upečenú horúcu piškótu. Nechajte vychladnúť.

5. Krok

Krém : V troche mlieka rozmiešame puding a vo zvyšku uvaríme s cukrom. Za stáleho miešania varíme, kým nezhustne, odstavíme zo sporáka a prikryjeme priehľadnou fóliou. Takto necháme vychladnúť. Potom vmiešame maslo izbovej teploty a šľaháme do peny. Krém natrieme na vychladnutú piškótu.

6. Krok

Poleva : Čokoládu, maslo a olej rozpustíme nad parou alebo na najnižšej teplote a polejeme koláč. Necháme dobre vychladnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

40 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.