- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Dunajské vlny ako bábovka
Dunajské vlny ako bábovka
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 200 g mäkkého masla
- 200 g krupicový cukor
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 5 vajec
- 250 g polohrubej múky + 1 prášok do pečiva
- 4 lyžice kakaa
- 4 lyžice mlieka
- Plnka:
- 200 g tvarohu
- 1 vajce
- 40 g cukru
- 10 g škrobu
- 1 vanilkový cukor
- trochu strúhanej citrónovej kôry
- Poleva:
- 100 g čokolády na varenie
- 1 dcl smotany na šľahanie
- ďalej potrebujeme :
- 350 g višní (mrazené , sterilizované alebo čerstvé)
Postup prípravy
1. Krok
Maslo vyšľaháme s cukrom a so štipkou soli...Potom pridávame po jednom vajíčka za stáleho miešania.. Do hotovej zmesi vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na polovicu.. Do jednej časti vmiešame kakao rozpustené v 2 lyžiciach vlažného mlieka.
2. Krok
Vymiešame si plnku.. Vyšľaháme tvaroh s cukrom, vajíčkom, a nastrúhanou citrónovou kôrou. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka.
3. Krok
Formu na bábovku vytrieme maslom a vysypeme múkou.. Cesto dávame do formy striedavo po lyžiciach.. Raz svetlé raz tmavé.. Minieme polovicu z cesta a lyžicou urobíme v strede formy kanálik do ktorého nastriekame tvarohovú plnku. Do tvarohu povtláčame polovicu višní.. Tiež minieme polovicu plnky.. Potom pokračujeme druhou polovicou cesta opäť po lyžiciach,. Nakoniec zas urobíme kanálik a dáme plnku. do ktorej dáme druhú polovicu višní..
4. Krok
Špajdlou urobíme mramorový vzhľad..
5. Krok
Bábovku pečieme asi 50 minút vo vyhriatej rúre na 180°C.. Vyskúšame špajdlou či je celá prepečená ak nieje ešte pár minút dopekáme..
6. Krok
Hotovú bábovku necháme mierne vychladnúť vo forme, potom ju vyklopíme a necháme úplne vychladnúť ..Nakoniec ju prelejeme čokoládovou polevou..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1009 videní