- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Dunajské vlny s čokoládovým krémom
Dunajské vlny s čokoládovým krémom

- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 500 g vykôstkovaných višní
- 370 g polohrubej múky
- 250 g mäkkého masla
- 250 g práškového cukru
- 5 vajec
- štipka soli
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 2 - 3 lyžice kakaa
- 2 - 3 lyžice mlieka alebo kyslej smotany
- Na vrch :
- 150 g tmavej čokolády
- 150 g mascarpone
- 1 - 2 lyžice kakaa
- 3 lyžice práškového cukru
- 2 dcl smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
(na plech na pečenie s rozmermi 24 x 34 cm): Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli. Elektrickým mixérom po jednom zašľaháme celé vajcia. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a pridajte ju do maslovo-vaječného základu.
2. Krok
Plech na pečenie vymastite a vysypte múkou (alebo ho vysteľte papierom na pečenie). Cesto rozdeľte na dve časti. Jednu polovicu ofarbite kakaom, pridajte jednu alebo dve polievkové lyžice kyslej smotany alebo mlieka, aby sa cesto nemenilo. Lyžicou naneste dva druhy cesta na plech na pečenie a vidličkou ich trochu mramorujte. Čerešne rovnomerne posypte navrch a jemne ich pritlačte.
3. Krok
Vložte do predhriatej rúry na 180°C a pečte necelú pol hodinu. Po upečení nechajte úplne vychladnúť na plechu.
4. Krok
Pripravte si šľahačku. Šľahačku vyšľahajte s lyžicou práškového cukru. Rozlomte horkú čokoládu a roztopte ju nad vodným kúpeľom. Veľmi pomaly, za stáleho miešania, ju pridajte do šľahačky. Mascarpone zmiešajte s kakaom a dvoma lyžicami práškového cukru, potom ho vmiešajte do čokoládovej šľahačky. Husto ju natrite na vrch koláča. Pred podávaním nakrájajte na kocky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6 videní