Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Dunajské vlny s jablkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dunajske vlny s jablkami.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
kamelena.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 55min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 150 ml mlieka
  • 120 ml oleja
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa + 2 lyžice mlieka
  • 2 - 3 jablká
  • Krém:
  • 400 ml mlieka
  • 120 g cukru
  • 70 g hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g masla
  • Ganache:
  • 150 g čokolády na varenie
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 50 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia rozšľaháme s cukrom 3 - 5 minút. Pridajte rastlinný olej a mlieko, trochu prešľahajte. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, veľmi nemiešajte, len kým sa zmes neprepojí.

2. Krok

Asi polovicu cesta odložíme do inej nádoby, pridáme kakao a 2 lyžice mlieka, trochu zašľaháme, kým sa kakao s cestom nespojí.

3. Krok

Plech trochu vymastíme maslom (môj plech je 25 x 25 cm), vylejeme svetlé cesto. Tmavé cesto rovnomerne vylejeme na vrch, ak je to potrebné, zarovnáme ho..

4. Krok

Jablká ošúpeme, vykrojíme nejedlú časť, nakrájame na plátky, uložíme na vrch cesta a prstami vtlačíme. Namiesto jabĺk môžete použiť čerstvé alebo mrazené čerešne, jahody alebo iné ovocie (zmrazené vopred nerozmrazujte).

5. Krok

Dajte koláč do rúry predhriatej na 180°C, pečte asi 20 - 30 minút , vyskúšajte špajdlou či je hotový ..Hotový koláč úplne ochlaďte.

6. Krok

V studenom mlieku rozmiešame všetky suroviny na krém okrem masla.. Na strednom ohni za stáleho miešania metličkou zmes privedieme k varu a varíme kým krém nezhustne. Hotový krém ochladíme.

7. Krok

potom vyšľaháme maslo, a zašľaháme k nemu vychladnutú pudingovú zmes.. Na vychladnutú piškótu rozotrieme krém a zarovnáme ho..

8. Krok

Ganache pripravíme tak že nalámanú čokoládu si dáme do misky.. V hrnčeku zahrejeme smotanu s maslom, kým sa maslo nerozpustí.. Potom horúcou smotanou zalejeme čokoládu, počkáme 2 minúty a poriadne vymiešame do hladkej polevy. Ganache necháme trochu ochladnúť a potom ňou prejeme povrch zákusku.. Necháme v chladničke zatuhnúť a nakrájame na porcie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1794 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.