- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Dusená kuracia pečeň so zeleninou
Dusená kuracia pečeň so zeleninou
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 400 g kuracej pečene
- 1 cibuľa
- 200 g karfiolu
- 200 g papriky
- 150 g zelenej fazuľky
- 150 g ružičkového kelu
- 100 g kukurice
- 100 g hrášku
- 2 lyžice oleja
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Jednu veľkú (alebo dve stredné) cibule ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
2. Krok
V hrubostennom hrnci zohrejte rastlinný olej , pridajte cibuľu a osmažte ju, až kým nebude priehľadná (cibuľa môže byť aj mierne dozlatova).
3. Krok
Kuracie pečienky dobre opláchnite, odrežte z nej tuk, odstráňte krvné zrazeniny a ďalšie nadbytočné časti.
4. Krok
Pridajte pečeň k cibuli a smažte ju na prudkom ohni 3 - 4 minúty.
5. Krok
Pečeň pustí šťavu a bude sa dusiť . Ak pečeň stratila farbu, ale v strede je stále ružová , potom je čas pridať zeleninu.
6. Krok
Zloženie zeleniny v tomto recepte je ľubovoľné. Použiť sa dá čerstvá aj mrazená zelenina. Mám zelenú fazuľu, ružičkový kel, karfiol, hrášok, kukuricu a papriku. Môžete si tiež použiť cuketu, baklažán, tekvicu, zemiaky, brokolicu, mrkvu atď.
7. Krok
Pridajte do pečene zeleninu premiešajte, zakryte a duste do mäkka. Potom pridajte soľ a korenie.. Zvyčajne to trvá asi 15 minút. Zelenina by nemala byť príliš mäkká, ale pečeň by mala byť dobre dusená.
8. Krok
Pri podávaní môžeme dusenú kuraciu pečeň so zeleninou posypať nasekanými čerstvými bylinkami. Porcia je veľmi šťavnatá kvôli zelenine a kuracia pečeň v nej je veľmi jemná, nie suchá a nie tvrdá.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2641 videní