- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Dvojfarebná roláda
Dvojfarebná roláda
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 1 cesto:
- 4 vajcia
- 4 lyžice cukru
- 4 lyžice polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 cesto:
- 4 lyžice cukru
- 4 vajcia
- 3 lyžice polohrubej múky
- 1 lyžica kakaa
- 1/2 prášku do pečiva
- Krém:
- 2,5 dcl mlieka
- 3 lyžice hladkej múky
- 200 g práškového cukru
- citrónová šťava
- 250 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si piškótu.Tú nám budú tvoriť dve farebné cestá. Najskôr si pripravíme cesto svetlé:
2. Krok
Vymiešame žĺtka s cukrom do peny.Potom pridáme po častiach múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
3. Krok
teraz urobíme kakaové cesto: Vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a s kakaom.A nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
4. Krok
Na plech vyložený s papierom na pečenie striedavo striekame (špricom alebo sáčkom s dierkou ) cesta..Môžete robiť pásiky vedľa seba alebo kruhy..To sa odrazí potom na výslednej piškóte..Môžete aj bodky vyskúšať..na bodky vám postačí aj lyžica..
5. Krok
Krém si pripravíme uvarením pudingu z mlieka a s hladkej múky , spolu s cukrom.Po vychladnutí zmiešame s maslom a citrónovou šťavou..Šľaháme do peny..
6. Krok
Piškótu pečieme pri 180°C cca 10 - 15 minút..Po upečení necháme ešte 5 minút zrolovanú aj s papierom vo vlhkej utierke. potom opatrne papier odstránime a roládu opäť zakrútime a necháme ju úplne vychladnúť.
7. Krok
Keď je piškóta chladná natrieme ju pripraveným krémom a zrolujeme..Nechajte v chladničke pár hodín zatuhnúť..Prizdobte podľa fantázie..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.3 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
30208 videní