Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dvojfarebná roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dvojfarebna rolada.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min

Piškóta:

5 vajec

5 lyžíc cukru

3 lyžice oleja

6 lyžíc hladkej múky

1 lyžica kakaa + 3 lyžice vody

vanilková esencia

Krém:

200 g bielej čokolády

200 ml smotany na šľahanie

Dekor:

kakaový prášok

reklama:
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Krém : smotanu na šľahanie dáme do hrnčeka na strednú teplotu, kým nezačne vrieť; stiahneme oheň a pridáme kúsky bielej čokolády. Nechajte niekoľko minút pôsobiť, potom premiešajte metličkou. Krém necháme vychladnúť na izbovú teplotu, odložíme do chladničky od večera do rána alebo aspoň na 3 hodiny. Vyberte ho z chladničky a pár minút šľahajte, kým nezíska krémovú konzistenciu.. Týmto krémom naplníme roládku.

2. Krok

Piškóta : bielka vymiešame so štipkou soli, pridáme cukor, šľaháme, kým sa nevytvorí sneh , postupne pridávame žĺtky s olejom a vanilkovou esenciou a nakoniec preosiatu múku. Polovicu zmesi rozotrieme na plech (30×40 cm) vystlaný papierom na pečenie. Do zvyšnej polovice pridáme kakaový prášok zmiešaný s vodou. Premiešajte a rozotrite na biele cesto..

3. Krok

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°C asi 15-20 minút. Na piškótu vybratú z rúry položíme list papiera na pečenie vo veľkosti plechu, potom plech opatrne otočíme hore dnom , a cesto pevne zvinieme a necháme vychladnúť.

4. Krok

Po vychladnutí roládu rozvinieme, odstránime papier na pečenie, potrieme krémom a pevne zvinieme. Roládu preložíme na tácku a dáme do chladničky ..Pred podávaním ju poprášime kakaovým práškom.. Môžete však použiť aj čokoládovú polevu alebo šľahačku..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

136 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.