- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Dvojfarebná roláda
Dvojfarebná roláda
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Piškóta:
5 vajec
5 lyžíc cukru
3 lyžice oleja
6 lyžíc hladkej múky
1 lyžica kakaa + 3 lyžice vody
vanilková esencia
Krém:
200 g bielej čokolády
200 ml smotany na šľahanie
Dekor:
kakaový prášok
Postup prípravy
1. Krok
Krém : smotanu na šľahanie dáme do hrnčeka na strednú teplotu, kým nezačne vrieť; stiahneme oheň a pridáme kúsky bielej čokolády. Nechajte niekoľko minút pôsobiť, potom premiešajte metličkou. Krém necháme vychladnúť na izbovú teplotu, odložíme do chladničky od večera do rána alebo aspoň na 3 hodiny. Vyberte ho z chladničky a pár minút šľahajte, kým nezíska krémovú konzistenciu.. Týmto krémom naplníme roládku.
2. Krok
Piškóta : bielka vymiešame so štipkou soli, pridáme cukor, šľaháme, kým sa nevytvorí sneh , postupne pridávame žĺtky s olejom a vanilkovou esenciou a nakoniec preosiatu múku. Polovicu zmesi rozotrieme na plech (30×40 cm) vystlaný papierom na pečenie. Do zvyšnej polovice pridáme kakaový prášok zmiešaný s vodou. Premiešajte a rozotrite na biele cesto..
3. Krok
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°C asi 15-20 minút. Na piškótu vybratú z rúry položíme list papiera na pečenie vo veľkosti plechu, potom plech opatrne otočíme hore dnom , a cesto pevne zvinieme a necháme vychladnúť.
4. Krok
Po vychladnutí roládu rozvinieme, odstránime papier na pečenie, potrieme krémom a pevne zvinieme. Roládu preložíme na tácku a dáme do chladničky ..Pred podávaním ju poprášime kakaovým práškom.. Môžete však použiť aj čokoládovú polevu alebo šľahačku..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
136 videní