- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Dvojfarebné rezy
Dvojfarebné rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Bledá piškóta:
- 5 vajec
- 5 lyžíc práškového cukru
- 5 lyžíc polohrubej múky
- pomarančová kôra
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- Tmavá piškóta:
- 3 vajcia
- 3 lyžice práškového cukru
- 2 lyžice polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- trochu rumovej esencie
- Krém:
- 500 ml mlieka
- 5 lyžíc cukru
- 3 lyžice hladkej múky
- 250 g masla
- rumová esencia
- 3 lyžice kakaa
- Na dekoráciu:
- 200 g bielej čokolády
- 2 lyžice čokoládovej ryže guľatej Mánya
Postup prípravy
1. Krok
Pri obidvoch piškótach si najskôr oddelíme žĺtka od bielkov..Vyšľaháme bielka so štipkou soli potom pridávame po jednom žĺtka a rumovú arómu..nakoniec pridáme múku pri hnedej piškóte zmiešanú s kakaom a s práškom do pečiva..Pri bledej piškóte múku s pomarančovou kôrou a s práškom do pečiva.
2. Krok
Cestá potom pečieme na plechoch s rozmermi 20 x 30Plechy si vyložíme s papierom na pečenie. ..pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút..Po upečení obe piškóty necháme vychladnúť..Bledú piškótu prerežeme na dve časti.
3. Krok
Trochu mlieka si odoberieme a rozmiešame v ňom múku a kakao..Ostatné mlieko dáme spolu s cukrom variť..keď sa mlieko rozvarí prilejeme kakaovú zmes a uvaríme hustý puding..Puding necháme pod fóliou vychladnúť a nakoniec k nemu primiešame maslo izbovej teploty a rumovú arómu.
4. Krok
Zákusok vrstvíme tak, že na prvú časť bledej piškóty rozotrieme polovicu krému, potom preložíme tmavú piškótu a potrieme ju druhou polovicou krému..Priložíme poslednú piškótu a mierne pritlačíme..Zákusok potom prelejeme čokoládovou polevou pripravenou vo vodnom kúpeli..čokoládu necháme na povrchu mierne zatuhnúť a posypeme čokoládovou ryžou guľatou Mánya..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1290 videní