- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Dvojfarebný čerešňový koláč
Dvojfarebný čerešňový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 6 vajec
- 250 g práškového cukru
- 250 g masla alebo margarínu
- 250 g polohrubej múky
- 1 vanilkový cukor
- 0,5 dcl mlieka
- 1 prášok do pečiva
- kôra z jedného citróna
- 2 lyžice kakaa
- čerešne alebo višne bez kôstok
Postup prípravy
1. Krok
Margarín vymiešame s cukrami a žĺtkami do peny, pridáme mlieko, citrónovú kôru, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame penu z vyšľahaných bielok. Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej vmiešame preosiate kakao. Najskôr dáme na plech vyložený s papierom na pečenie 24x32 cm tmavé cesto ,potom svetlé cesto a do neho povtláčame čerešne.. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 40 minút, ale záleží od rúry. Vyskúšajte špáradlom. Koláč necháme úplne vychladnúť a pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
768 videní