- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Dvojfarebný zákusok
Dvojfarebný zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- Piškóty:
- 8 vajec
- 250 g práškového cukru
- 400 g masla
- 500 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 3 čajové lyžička kakaa
- Krém:
- 300 g tmavej čokolády
- 250 ml smotany na šľahanie
- Poleva:
- 200 g práškového cukru
- 3 lyžičky vody
Postup prípravy
1. Krok
V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.Šľaháme dlhšie kým nieje zmes nadýchaná..Potom pridáme vychladnuté rozpustené maslo.
2. Krok
Múku si zmiešame s práškom do pečiva a vmiešame ju do cesta..Z cesta potom odoberieme 1/3 a pridáme k nej kakao..Cesto vylejeme na plech cca 20 x 20 a pečieme ho vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 minút.
3. Krok
D zostávajúceho cesta pridáme vanilkový cukor ..Cesto rozdelíme na dve časti a upečieme dve bledé piškóty na tom istom plechu ako sme piekli kakaovú..
4. Krok
všetky tri piškótové pláty necháme poriadne vychladnúť ..Pripravíme si plnku.
5. Krok
Smotanu na šľahanie si dáme zohriať..pridáme k nej nalámanú čokoládu a počkáme 2 minúty..Potom premiešame do hladkého krému.Necháme mierne vychladnúť..
6. Krok
Na dno plechu si dáme najskôr jednu bledú piškótu ..na piškótu nalejeme polovicu čokoládového krému, a rozotrieme ho..prikryjeme tmavou piškótou , a ňu navrstvíme zostávajúci krém ktorý taktiež dobre rozotrieme.Na vrrstvu krému dáme posledný bledý plát piškótového cesta.
7. Krok
Pripravíme si cukrovú glazúru, a to vymiešaním cukru v troške vody..nanesieme na posledný piškótový plát..Dozdobiť môžete čokoládovou ryžou guľatou Mánya alebo inými dekoratívnymi cukríkmi...
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3234 videní