- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Dvojvrstvový koláč s makom, tvarohom a broskyňami
Dvojvrstvový koláč s makom, tvarohom a broskyňami
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 500 g tvarohu
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 citróna
- 300 g broskýň z konzervy
- 220 g polohrubej múky
- 300 g práškového cukru
- 150 g mletého maku
- 100 g mletých mandlí
- 100 ml mlieka
- 2 vanilkové cukre
- 7 vajec
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Najprv v miske vyšľahajte 150 g práškového cukru, maslo a štipku soli, kým nieje zmes hustá a krémová. Potom do zmesi postupne zašľaháme 4 vajíčka. 150 g múky, mak, mandle a prášok do pečiva vmiešame do cesta striedavo s mliekom. Teraz predhrejte rúru na 180°C ..
2. Krok
Pripravíme tvarohovú vrstvu . Vymiešajte tvaroh, 3 vajcia, zvyšný cukor, citrónovú kôru, 2 vrecká vanilkového cukru a 50 g múky do krémovej zmesi.
3. Krok
Na plech si dáme papier na pečenie.. Najprv navrstvíme makové cesto a navrch dajte tvarohovú zmes. Vidličkou urobíme cik cak po plechu aby sa tvaroh jemne premiešal s cestom... Broskyne nakoniec nakrájajte na menšie kúsky a rozložte na vrch koláčika..
4. Krok
Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
418 videní