- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Džem z červených ríbezlí
Džem z červených ríbezlí
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1,2 kg červených ríbezlí
- 380 ml vody
- 1,6 kg cukru
Postup prípravy
1. Krok
Očistíme ríbezle, odstránime vetvičky a opláchneme pod tečúcou vodou.. Hodíme ich na sitko a necháme odtiecť..
2. Krok
Nalejte vodu do širokého hrnca , pridajte cukor a zohrejte na strednom ohni... Privedieme k varu a povaríme 10 minút. uvaríme si sirup..
3. Krok
Do sirupu pridáme červené ríbezle a znova ich privedieme k varu. Odstraňujeme počas varenia penu a džem varíme na miernom ohni do zhustnutia, cca 30 minút.
4. Krok
Odstráňte džem z ohňa a nechajte úplne vychladnúť... Vychladnutý džem rozdelíme do sterilizovaných suchých nádob. Uzatvoríme ich viečkami a odložíme .
UŽITOČNÁ RADAPri varení džemu z červených ríbezlí je dôležité, aby sa džem príliš nevaril, inak bobule stratia tvar a namiesto džemu s bobuľami dostanete sirup s ríbezľovými semienkami. Džem varte na miernom ohni, var by mal byť sotva znateľný. Ak uvidíte, že džem veľmi vrie, odstavte hrniec z ohňa a trochu počkajte.
MIMOCHODOMDžem z červených ríbezlí môžete použiť ako polotovar na plnenie koláčov, alebo na výrobu omáčok.
Ak nemáte radi semienka v dezerte či koláči, je lepšie, ak ešte teplý džem pretriete cez sito, aby ste odstránili semená a znovu ho uviedli do varu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2348 videní