Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Džem z červených ríbezlí

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dzem z cervenych ribezli.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 2
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1,2 kg červených ríbezlí
  • 380 ml vody
  • 1,6 kg cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Očistíme ríbezle, odstránime vetvičky a opláchneme pod tečúcou vodou.. Hodíme ich na sitko a necháme odtiecť..

2. Krok

Nalejte vodu do širokého hrnca , pridajte cukor a zohrejte na strednom ohni... Privedieme k varu a povaríme 10 minút. uvaríme si sirup..

3. Krok

Do sirupu pridáme červené ríbezle a znova ich privedieme k varu. Odstraňujeme počas varenia penu a džem varíme na miernom ohni do zhustnutia, cca 30 minút.

4. Krok

Odstráňte džem z ohňa a nechajte úplne vychladnúť... Vychladnutý džem rozdelíme do sterilizovaných suchých nádob. Uzatvoríme ich viečkami a odložíme .

reklama:
UŽITOČNÁ RADA

Pri varení džemu z červených ríbezlí  je dôležité, aby sa džem príliš nevaril, inak bobule stratia tvar a namiesto džemu s bobuľami dostanete sirup s ríbezľovými semienkami. Džem varte na miernom ohni, var by mal byť sotva znateľný. Ak uvidíte, že  džem veľmi vrie, odstavte hrniec z ohňa a trochu počkajte.

 

 

MIMOCHODOM

Džem z červených ríbezlí  môžete použiť ako polotovar na plnenie koláčov,  alebo na výrobu omáčok.

Ak nemáte radi semienka v dezerte či koláči, je lepšie, ak ešte teplý džem pretriete cez sito, aby ste odstránili semená a znovu ho uviedli do varu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2348 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.